Rīta Panorāma

Bērni skolas gaitām jāsagatavo laicīgi

Rīta Panorāma

Interija ar Andri Ameriku

Daugavā uzstādīts vides objekts "Ūdeņi stāsta"

Klāt «Ūdensgabali» - māksla un zinātne, audiovizuālas un muzikālas performances

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Uz AB dambja Rīgā atklāj ikgadējo starptautisko laikmetīgās un video mākslas festivālu "Ūdensgabali". Festivāla četrās dienās skatītājiem būs iespēja redzēt mākslas un zinātnes mijiedarbības projektus, īpašus viesus no Francijas ar audiovizuālu performanci. Festivālā netrūks arī muzikālu priekšnesumu, kuru vidū arī Roberts Gobziņš ar grupu "Resnie putni".

Kā vēstīts, starptautiskajam laikmetīgās un video mākslas festivālam "Ūdensgabali" šogad aprit 15 gadi. Peldošajā darbnīcā "Noass" uz AB dambja 13.augusta vakarā svētkus ievadīs divas izstādes. Viena no tām ir mākslas objekta "Ūdeņi stāsta - Daugava" atklāšana, kur iesaistīti Latvijas Universitātes cietvielu fizikas institūta pārstāvji, inženieri un arhitekti.

"Šis projekts tapis sadarbībā ar Latvijas un starptautiskajiem zinātniekiem. Varbūt klausītāji jau pamanījuši, ka tepat Daugavā starp Vanšu un Akmens tiltiem jau uzstādīta liela dzeltenā boja, tāpat šodien uz AB dambja tiks uzstādīts mākslas objekts-instalācija, kuru autori ir Krišs Zilgalvis un Dzintars Zilgalvis. Mēs vairāku dienu garumā tajā klausīsimies, ko tad Daugava vēlas mums pateikt," stāsta festivāla pārstāve Kate Zilgalve.

Atskatoties festivāla pagātnē un pirmsākumos, peldošās galerijas tilpnēs būs skatāma izstāde "Mans video ir neredzams. Juris Boiko". Izstādes kuratore Māra Žeikare norāda - video darbi ir katrs stundu gari, tāpēc izstādes apmeklētājiem jārēķinās ar laiku, ko veltīt video apskatei, jo tie arī prasa iedziļināšanos. Kā vēstīts, izstāde iekļauta arī Hardija Lediņa gada pasākumu ciklā, jo veltīta viņa tuvākajam draugam Jurim Boiko.

Festivāla otrā diena tradicionāli veltīta ārvalstu viesiem. Šoreiz īpašie viesi ir no Francijas ar audiovizuālu performanci, aicinot ienirt dziļāk nezināmajos cilvēka psihes ūdeņos un prāta manipulācijās. Šajā dienā skanēs arī muzikāli pavadījumi un priekšnesumi citu vietējo un ārvalstu mākslinieku izpildījumā

Sestdien "Ūdensgabalu" festivāls pārcelsies uz Kronvalda parku, kur būs skatāmas trīs programmas no Japānas mediju mākslas festivāla, ko Rīgai atlasījuši rīkotāji.

"Festivāla ceturtajā dienā, svētdienā, uz "Noasa" būs bērnu diena, rādīsim animācijas no Londonas animācijas festivāla un Štutgartes festivāla. Tāpat būs radošā darbnīca kopā ar studiju "Multen kulten" un profesionāliem animatoriem, varēs izmantot gaismas galdus un spert pirmos soļus animācijas veidošanā," stāsta Kate Zilgalve.

Laikmetīgās un video mākslas festivālā "Ūdensgabali", kas noritēs no ceturtdienas, 13.augusta, līdz svētdienai, 16.augustam, ieeja visas dienas ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti