Iekāre, džezs un dzeja – kultūras izlase šai nedēļai
Iekāre, džezs un dzeja – kultūras izlase šai nedēļai
Dzeja Jelgavā, džezs Jūrmalā un drosmīga izstāde Rīgā – šīs nedēļas notikumu izlase ir kā pats pavasaris, ar spilgtām smaržām un atmošanās sajūtām, kurās netrūkst izaicinājumu. Notikumus iesaka Latvijas Televīzijas Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.
Baltijas māksla, kino un deja – trīs pieturpunkti šai nedēļai
Baltijas māksla, kino un deja – trīs pieturpunkti šai nedēļai
Šīs nedēļas kultūras izlasē – trīs notikumi, kuros izzināt Baltijas mākslas vēsturi un pieredzēt jaunāko kaimiņvalstu skatuves un kino laukos. Rīgā viesojas izrāde "Body of Dreams" no radošās telpas "Elektron.art" Tallinā, festivāla "2Annas" programmā vērts nepalaist garām Baltijas īsfilmu konkursa skates, bet pavasara brīvdienu ceļojumam iedvesmot var izstāde "Mēs to nedarām" Viļņas "MO muzejā".
Šonedēļ kultūrā: izstāde logos Jūrmalā, bezmaksas kino, grāmata par karu un piemiņas koncerts
Šonedēļ kultūrā: izstāde logos Jūrmalā, bezmaksas kino, grāmata par karu un piemiņas koncerts
Sola, ka šonedēļ laiks būs patīkami pavasarīgs! Labs iegansts doties uz Jūrmalu, lai aplūkotu logos iekārtotu izstādi. Tiem, kuriem vakari arvien šķiet parāk vēsi, – ienāciet filmas.lv vai atveriet biogrāfisku grāmatu "Apbedītais vīnogulājs"! Šīs nedēļas kultūras ieteikumus sagatavojusi raidījuma "Ielas garumā" vadītāja, "Kilograms kultūras" žūrijas locekle Lilita Eglīte.
Latvijas koncertdzīve tiešsaistē turpinās. Kultūras pieturpunkti šai nedēļai
Latvijas koncertdzīve tiešsaistē turpinās. Kultūras pieturpunkti šai nedēļai
Koncertu piedāvājums teju ik vakaru no dažādām koncertvietām šīs nedēļas nogalē vainagosies ar Lielās mūzikas balvas tiešraides ceremoniju Latvijas Televīzijā. Mūziķu un koncertdzīves rīkotāju nerimstoša aktivitāte vedina domāt, ka šādi koncerti jau kļuvuši par “jaunās normālās” ikdienas sastāvdaļu.
Pasniegtas «Kilograms kultūras» balvas. Gada notikums – Mežaparka Lielā estrāde
(papildināts)
Pasniegtas «Kilograms kultūras» balvas. Gada notikums – Mežaparka Lielā estrāde (papildināts)
27. februārī aizvadīta sabiedrisko mediju gada balvas “Kilograms kultūras” ceremonija – deviņās kategorijās apbalvoti pērnā kultūras gada spilgtākie notikumi un procesi. Par gada notikumu tika atzīta ekspluatācijā nodotā Mežaparka Lielā estrāde. Balvas nominantus, kā ierasts, izvirzīja kopīga Latvijas Televīzijas, Latvijas Radio un LSM.lv žūrija, bet uzvarētājus izvēlējās skatītāji un klausītāji.
Vienreizējs. Cerams – tāda vairs nebūs. «Kilograms kultūras» ceremonijas vadītāji atskatās uz aizvad...
Vienreizējs. Cerams – tāda vairs nebūs. «Kilograms kultūras» ceremonijas vadītāji atskatās uz aizvadīto gadu
Sestdien, 27. februārī, uzzināsim Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras 2020” laureātus. Šogad ceremonija svin savu desmitgadi, taču atskats pagātnē noteikti nebūs šī gada tēma. Kultūra pērn bija vienlaikus trausla un spēcīga, klātesoša un ļoti tāla, iespējams, apnicīgi virtuāla, taču stabila, mīlēta un lolota. Par to, kāds bija 2020. gads kultūrā, stāsta ceremonijas vadītāji – režisore un rakstniece Kristīne Želve, kura ceremonijā pārstāvēs kulturālos introvertus, un LTV raidījumu vadītājs Gustavs Terzens, kurš pārstāvēs kulturālos ekstravertus.
Laiks svērt nozīmīgākos kultūrfaktus – «Kilograms kultūras» ceremonija jau šonedēļ
Laiks svērt nozīmīgākos kultūrfaktus – «Kilograms kultūras» ceremonija jau šonedēļ
Gaidīts notikums un gaidīts pērnā gada kopsavilkums – tā varētu raksturot šo sestdien, 27. februārī, paredzēto Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras 2020” pasniegšanas ceremoniju. Tā būs jau desmitā. Pērn virtuālās realitātes bija par daudz, klātbūtnes – par maz, bet kultūra tomēr noturējās – jo mēs visi kopā to cēlām un stiprinājām. Ceremonija Kristīnes Želves un Gustava Terzena vadībā gādās par stabilitāti un vērtībām, ko nevar ietekmēt neviena pandēmija.