Šonedēļ kultūrā: Cēsu Mākslas festivāla atklāšana, Ingas Kalnas koncerts, «Brīvības festivāls»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

"Maisam gals vaļā! Šobrīd esam brīvlaisti klātienē klausīties mūziku, dzeju, skatīties izrādes un izstādes!" "Kilograms kultūras" žūrijas locekle, Latvijas Radio 3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode šonedēļ aicina uz trim rosinošiem kutūrnotikumiem.

"Gratias". Guntara Prāņa jubilejas koncerts Rīgas Domā

Jubilejas koncerti nav vienkārša lieta. Variāciju to izveidei ir vismaz tikpat daudz, cik gaviļniekam gadu. Senās mūzikas guru un Mūzikas akadēmijas rektors Guntars Prānis savu 50. dzimšanas dienu koncertā "Pateicība” izvēlējies svinēt kopā ar domubiedriem gandrīz trīsdesmit gadu garumā: ansambli "Schola Cantorum Riga”, ērģelnieku Aigaru Reini, trio "Art-i-Shock”, perkusionistu Rihardu Zaļupi, multinstrumentālisti Ievu Nīmani, dziedātāju Ainaru Mielavu un komponistu Rihardu Dubru, kurš uzrakstījis jaundarbu "O sapientia”. Senajai mūzikai ir īpaša spēja sabalsoties ar mūsdienu skaņu pasauli, tāpēc koncerts 7. jūlijā Rīgas Domā sola daudzveidīgas krāsas un pārsteigumus.

"Osokina Brīvības festivāls @152"

"Osokina Brīvības festivāls @152” (Klaviersalona adrese iešifrēta) notiks otro reizi, un tā astoņos koncertos, līdzās idejas autoru Andreja Osokina un Katrīnas Gupalo koncertiem, īpašu uzmanību saista speciāli festivālam radītā koncertizrāde 10. jūlijā, kurā Andreja Osokina spēlētā Garūtas, Skrjabina, Rahmaņinova, Stravinska, Prokofjeva un Jāņa Mediņa mūzika savīsies ar Velgas Kriles un Marinas Cvetajevas oriģinālvalodā runāto dzeju aktiera Ģirta Krūmiņa lasījumā: "Tie ir mīlestības dzejoļi, kas radušies no laimes un sāpēm."

Cēsu Mākslas festivāla atklāšana vai Ingas Kalnas solokoncerts Liepājā 

Cēsu Mākslas festivāls būs! Ne tikai ar "Valkīras" trešā cēliena iestudējumu brīvdabas estrādē un koncertu dievnamā, bet arī ar laikmetīgās mākslas izstādi "Pielidot tuvāk saulei”, kurai septiņus jaundarbus – instalācijas, gleznojumus, video – veidojuši mākslinieki Aija Zariņa, Miķelis Fišers, Andris Eglītis, Ģirts Muižnieks, Krista un Reinis Dzudzilo, Katrīna Neiburga un Vika Eksta.

10. jūlijā vakarā astoņos būs iespēja redzēt un dzirdēt skaņu un kustību izrādi "Dance macabre" ("Nāvesdeja”), ko radījuši komponists Edgars Mākens un mākslinieks Krišs Salmanis.

Tas viss 10. jūlija vakarā, kad arī Liepājas koncertzālē savus klausītājus gaidīs mūsu izcilais soprāns Inga Kalna un pianiste Diāna Ketlere, lai atskaņotu pasaulē jau ievērību guvušā albuma "Das Rosenband” programmu ar Riharda Štrausa, Alfrēda Kalniņa un citiem romantiskiem opusiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti