Izraudzīti pirmie šī gada «Kilograms kultūras» nominanti. Piedalies balsojumā!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

17. maijā sācies Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras 2021” pavasara balsojums. Tāpat kā pērn, arī šogad balvas nominantus skatītāji un klausītāji izvirzīs trijos balsojumos.

Balsojums norisinās līdz 28. maija pulksten 23.59. Balsot par favorītiem iespējams vienu reizi dienā, autorizējoties ar savu e-pastu vai sociālo mediju profilu. Finālam izvirzītie darbi tiks paziņoti 31. maijā.

Sabiedrisko mediju kultūras jomas profesionāļu žūrija pavasara balsojumā izvirzījusi kandidātus septiņās kategorijās (šoreiz netiek atvērta kategorija “Vizuālā māksla”). No katras kategorijas tikai viens darbs – tas, kas būs saņēmis lielāko sabiedrības atbalstu – tiks izvirzīts fināla balsojumam, kas notiks nākamā gada sākumā.

“Jāsamierinās, ka pandēmijas dēļ gada sākumā vairākas kultūras jomas nav varējušas darboties pilnvērtīgi.

Šoreiz balsojumā neesam atvēruši kategoriju “Vizuālā māksla”, arī teātra jomā notikumu ir krietni mazāk, jo vairāki teātri gaida iespēju pirmizrādes spēlēt skatītājiem klātienē.

Tomēr, neraugoties uz sarežģīto situāciju, visaktīvāk darbojas mūzikas nozare, nodrošinot virkni tiešsaistes koncertu, tāpat aktīvi tiek izdodas lieliskas grāmatas, daudz izvērtējamā ir arī kategorijā “Mantojums”,” pauž žūrijas pārstāve, LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

Lai arī daļu kultūrvietu šobrīd apmeklēt nevaram, ikviens aicināts pieteikt savu iecienītāko kultūras baudīšanas vietu kategorijā “Mana kultūrvieta”. Ieteikumi šai kategorijai tiks apkopoti visa gada garumā, bet balsot par kultūrvietām būs iespējams tikai fināla balsojumā.

Pavasara balsojumam izvirzītie darbi Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas žūrijas redzējumā atzīti par oriģinālākajiem un kvalitatīvākajiem Latvijas kultūras notikumiem, kas tapuši no 2021. gada janvāra līdz 30. aprīlim un ir cienīgi cīnīties par iespēju iegūt balvu “Kilograms kultūras” (pavasara balsojumā tika vērtēta arī daļa literāro darbu, kas izdoti 2020. gada decembra beigās, jo pērnā gada nogalē izdoto darbu klāsts un apjoms bija tik plašs, ka žūrijai nebija iespējas visus pilnvērtīgi izvērtēt).

Par balvu “Kilograms kultūras”

Žūrijā, kā ierasts, darbojas LTV, LR un LSM kultūras jomas profesionāļi – LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Lilita Eglīte, Eva Johansone, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, LR3 “Klasika” direktore Gunda Vaivode un žurnālisti Orests Silabriedis, Liene Jakovļeva un Toms Treibergs, kā arī portāla LSM kultūras sadaļas redaktore Laila Burāne.

“Kilograms kultūras” ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM. Tradīcija aizsākta 2012. gadā, kad balvas tika pasniegtas par spilgtākajiem 2011. gada kultūras notikumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti