Šonedēļ kultūrā: izrāde Daugavgrīvā, ceriņi Dobelē un Strunkes monogrāfija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kamēr jūs izvēlaties savus favorītus “Kilograms kultūras 2021” pavasara balsojumā, žūrija ik nedēļu turpina pievērst uzmanību svarīgiem kultūras notikumiem. Šīs nedēļas kultūras ieteikumus sagatavojusi raidījuma "Ielas garumā" vadītāja, "Kilograms kultūras" žūrijas locekle Lilita Eglīte.

1. Audioizrāde/pastaiga Daugavgrīvas cietoksnī

Latvijas Jaunā teātra institūts aicina uz bezmaksas audio izrāžu – pastaigu ciklu “Mans nepanesamais kultūras mantojums” Daugavgrīvas cietoksnī. Divus mēnešus 16 studenti vairākās valstīs attālināti pētījuši varas radītās traumas un rētas, radot stāstus par pagātnes rēgu klātbūtni Daugavgrīvas cietoksnī, Hojas salā, Norvēģijā un pamestajā Famagustas pilsētā Kiprā. Audioizrāžu cikls ir pieejams bez maksas, noskenējot pastaigu QR kodus vai aplikācijā “ECHOES”. Darbi ir klausāmi latviešu un angļu valodā. Labākai dzirdamībai izrādes veidotāji aicina izmantot audio austiņas. Daugavgrīvas cietoksnis ir atvērts apmeklētājiem katru nedēļas nogali no pulksten 10.00 līdz 16.00.

2. Apjomīga monogrāfija par mākslinieku Niklāvu Strunki

"Ciao!" – šo tik ierasto sveicienu Rīgā esot ieviesis mākslinieks Niklāvs Strunke. Apgāds “Neputns” nupat izdevis apjomīgu monogrāfiju par šo daudzpusīgo un izcilo klasiskā modernisma meistaru. Iespaidīgajā foliantā apskatāma Niklāva Strunkes darbu izlase un fotodokumentu albums, bet pētījumu autori piedāvā aizraujošus stāstus par viņa veikumu glezniecībā un scenogrāfijā, grāmatu mākslā un dizainā.

Ceriņi Pētera Upīša ceriņu dārzā
Ceriņi Pētera Upīša ceriņu dārzā

3. Ceriņu apskate Dobelē

“Ja jums ir dārzs un bibliotēka, tad jums nekā netrūkst," šie vārdi pieder izcilajam selekcionāram Pēterim Upītim, kuru 19. maijā pieminējām viņa 125. jubilejā.

Šopavasar Pētera Upīša ceriņu dārzā un muzejā Dobelē, kur aug 35 viņa izveidotās ceriņu šķirnes, pavasaris nāk lēnām.

Tomēr gribas ticēt, ka ziedu balle sāksies un mūs valdzinās un apburs “Esības prieks” un “Dobeles sapņotājs” un “Mazais princis", “Māte Ede Upītis” un “Imants Ziedonis”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti