Ivo Leitāns

LTV "De facto" žurnālists

Agrāk strādājis Latvijas Radio Ziņu dienestā.


Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
LIAA direktora konkurss: izvirzīti Bļodniece un Bikovs; Valainis grib ziņas arī par citiem kandidāti...
LIAA direktora konkurss: izvirzīti Bļodniece un Bikovs; Valainis grib ziņas arī par citiem kandidātiem
"Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amata konkurss ir izpelnījies īpašu uzmanību, jo šoreiz pieteicies rekordliels pretendentu skaits – 52," par konkursu pirms četriem mēnešiem ziņoja par tā rīkošanu atbildīgā Valsts kanceleja. Tas liecinot, ka dažādi profesionāļi un līderi Latvijā ir gatavi iesaistīties valsts attīstības procesos. Tomēr nu pašā finišā konkurss ir iebuksējis.
Iespējas atgūt Kariņa speciālajos lidojumos iztērēto naudu vērtēs kriminālprocesā
Iespējas atgūt Kariņa speciālajos lidojumos iztērēto naudu vērtēs kriminālprocesā
Šonedēļ beidzot publicēts ilgi rakstītais un pēc iesaistīto personu sūdzībām vēl papildinātais Valsts kontroles ziņojums par speciālo lidojumu izmantošanu Ministru prezidenta komandējumos. Pārsūdzēt ziņojumu gribēja ne vien Valsts kanceleja, kuras direktors Jānis Citskovskis šonedēļ tika atstādināts no amata uz dienesta pārbaudes laiku, bet arī bijušā premjera Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība" (JV)) biroja vadītāji. Arī pats Kariņš bija vērsies Valsts kontrolē ar iesniegumu un nāca uz iestādi skaidrot savu viedokli par čarterreisiem.
Kariņa atkāpšanās un «pazudušie» degvielas čeki – «Jaunā Vienotība» netiek laukā no turbulences
Kariņa atkāpšanās un «pazudušie» degvielas čeki – «Jaunā Vienotība» netiek laukā no turbulences
Līdz ar bijušā premjera Krišjāņa Kariņa paziņojumu par atkāpšanos no ārlietu ministra amata, ko viņa partijas biedri no "Jaunās Vienotības" (JV) dēvē par atbildīga Rietumu politiķa rīcības paraugu, speciālo lidojumu skandālam punkts nav pielikts. Gan prokuratūras sāktais kriminālprocess, gan Valsts kontroles revīzijas ziņojums var radīt jautājumus arī par Kariņa bijušo biroja darbinieku lomu. Daļa no viņiem strādā arī pie tagadējās premjeres Evikas Siliņas (JV). Nav beidzies arī otrs skandāls – par iespējamām aplokšņu algām "Vienotības" birojā.  LTV raidījums "De facto" vēstīja, ka KNAB nupat sodījis JV par atsevišķiem pārkāpumiem, par kuriem iepriekš ir stāstījis atlaistais partijas darbinieks Normunds Orleāns.
Bijušais «Vienotības» biroja vadītājs Orleāns: Pēdējo aploksni rokās iedeva Kampars
Bijušais «Vienotības» biroja vadītājs Orleāns: Pēdējo aploksni rokās iedeva Kampars
Valdošā koalīcija šonedēļ noraidīja opozīcijas pieprasījumu par finanšu ministra Arvila Ašeradena ("Jaunā Vienotība") demisiju saistībā ar skandālu ap viņa vadītās partijas "Vienotība" bijušā biroja vadītāja Normunda Orleāna apgalvojumiem par aplokšņu algas saņemšanu un citiem pārkāpumiem. Intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "De facto" šonedēļ Orleāns vairāk pastāstīja par to, cik izplatīta bijusi skaidras naudas aprite partijā bijušā ģenerālsekretāra Arta Kampara laikos. "De facto" arī kļuva zināms, kādus paskaidrojumus politiskā organizācija sniedz iestādēm, kas pārbauda Orleāna iesniegumus. Piemēram, "Jaunā Vienotība" apgalvo, ka Orleāns esot apvienību piemānījis, nepaziņodams, ka ir valsts amatpersona – Mārupes domes deputāts. 
«Vienotības» finansēšanas skandālu vēsture: JL jauniešiem birojā savulaik dalīta nauda iemaksām part...
«Vienotības» finansēšanas skandālu vēsture: JL jauniešiem birojā savulaik dalīta nauda iemaksām partijai
Partijas "Vienotība" ilggadējā biroja vadītāja Normunda Orleāna partijas valdei un tiesībsargājošajām iestādēm sūtītie iesniegumi par viņa un citu darbinieku it kā ilgstoši saņemtajām aplokšņu algām, kā arī viņa sniegtā intervija medijos radījusi pamatīgu skandālu. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) un Valsts ieņēmumu dienests (VID) apliecina, ka iesniegumus pārbauda. Tikmēr "Vienotība" apgalvo, ka Orleāns to apzināti apmelo, tāpēc sola vērsties pret nu jau bijušo partijas biedru, bet opozīcija pieprasījusi "Vienotības" vadītāja un finanšu ministra Arvila Ašeradena demisiju.
Rīgas domes darbinieku Vaivodu tur aizdomās par kukuļa piedāvāšanu satiksmes ministra padomniekam
Rīgas domes darbinieku Vaivodu tur aizdomās par kukuļa piedāvāšanu satiksmes ministra padomniekam
Lai gan Rīgas mērs Vilnis Ķirsis ("Jaunā Vienotība") šobrīd no paša vēl nesen aizstāvētā un slavētā Rīgas domes (RD) Ārtelpas un mobilitātes departamenta vadītāja Jāņa Vaivoda norobežojas, norādot, ka pārkāpumi neesot saistīti ar pašvaldības darbu, Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" vēsta, ka patiesībā tie ir cieši saistīti ar kādu citu nesenu RD tiesiskuma skandālu – nespēju nobalsot tā sauktajā "lidostas zemes" jautājumā. Iespējamais kukuļa piedāvājums, par ko KNAB tur aizdomās Vaivodu, tika izteikts Ķirša biroja bijušajam darbiniekam Jānim Meirānam, kurš tagad strādā Satiksmes ministrijā (SM).
Rīgas domes eksdeputātu Kuzmuku apsūdzības Krievijas propagandas izplatīšanā neaptur, bet dara uzman...
Rīgas domes eksdeputātu Kuzmuku apsūdzības Krievijas propagandas izplatīšanā neaptur, bet dara uzmanīgāku
Satversmes aizsardzības birojs (SAB) pagājušā gada pārskatā norādījis, ka par būtiskiem Krievijas propagandas un melu ruporiem ir kļuvuši dažādi "Telegram" kanāli. Bijušā Rīgas domnieka Igora Kuzmuka gadījums gan rāda, ka pat apsūdzības par aicināšanu finansiāli atbalstīt Krievijas sākto karu pret Ukrainu nav bijis šķērslis turpināt izplatīt prokremlisku propagandu. Tiesa nu viņš, iespējams, to dara uzmanīgāk. Pats savu darbību viņš dēvē par "lasītāju iepazīstināšanu ar dažādiem viedokļiem". 
Eiropas Parlamenta vēlēšanu raibie saraksti: apsūdzēto liste, zibakcijas un bēgošs deputāts
Eiropas Parlamenta vēlēšanu raibie saraksti: apsūdzēto liste, zibakcijas un bēgošs deputāts
Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu kandidātu saraksti ir iesniegti, numuri izlozēti, un nu sabiedrībai ir laiks līdz jūnija sākumam vērtēt 16 partiju pieteiktos 272 kandidātus. Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" vēsta, ka starp tiem ir gan vairākas apsūdzētas personas, gan nesenie kovidskeptiķi un sazvērestības teoriju izplatītāji, gan Saeimas deputāts, kurš nekad nepiedalās debatēs un izvairās no intervijām. Vēlēšanās startē arī gandrīz zibakcijas ātrumā izveidotas politisko spēku kombinācijas. Atsevišķi kandidāti jau paguvuši izcelties ar neparastām kampaņām medijos.
Eiropas Prokuratūra izmeklē 15 «zemnieku lietas»: no brāļiem-krāpniekiem līdz Atzinības krusta koman...
Eiropas Prokuratūra izmeklē 15 «zemnieku lietas»: no brāļiem-krāpniekiem līdz Atzinības krusta komandierim
Viena no lauksaimnieku protestos paustajām prasībām ir "birokrātijas mazināšana", galvenokārt ar to domājot lauksaimniecības datu bāzu vienkāršošanu un mazāk prasību pēc atskaitēm. Taču ir kāda sadaļa, kurā kontrole patiesībā esot nepietiekama – vismaz tā uzskata Eiropas Prokuratūra (EPPO). Tie ir privātā sektora iepirkumi, kuriem līdzekļi nāk no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai, tāpēc tā uzskatāma par nodokļu maksātāju naudu. Ja ir aizdomas par krāpšanu, Lauku atbalsta dienests (LAD) līdzfinansējumu aptur. EPPO gan atzīst – zemnieku gadījumi, kas nonākuši tās redzeslokā, visticamāk, ir aisberga pati smaile.
KNAB veicis kratīšanas Rēzeknes domē; aizdomas – Bartaševičs esot izpaudis neizpaužamas ziņas
KNAB veicis kratīšanas Rēzeknes domē; aizdomas – Bartaševičs esot izpaudis neizpaužamas ziņas
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvji otrdien, 6. februārī, apmeklēja Rēzeknes valstspilsētas pašvaldību un "īstenoja kriminālprocesuālās darbības, tostarp kratīšanas un pratināšanas", LTV apstiprināja KNAB. KNAB izmeklē iespējamību, ka no amata pašlaik atstādinātais Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs ("Kopā Latvijai") izpaudis neizpaužamas ziņas, kas nav valsts noslēpums.
Apgabaltiesa: Būvnieku karteļa pierādīšanai drīkstēja izmantot KNAB ierakstītās sarunas
Apgabaltiesa: Būvnieku karteļa pierādīšanai drīkstēja izmantot KNAB ierakstītās sarunas
Tirgus dalībnieku pārstāvju sarunu saturs un konteksts neatstāj vietu šaubām par īstenoto darbību saturu un mērķi – Administratīvā apgabaltiesa šādi komentēja savu spriedumu tā dēvētajā būvnieku karteļa lietā. Tiesa atstāja spēkā Konkurences padomes (KP) piemēroto sodu vairākiem Latvijas lielākajiem būvniecības uzņēmumiem un to mātessabiedrībām – kopumā vairāk nekā 16 miljonus eiro.
Šlesera vadītā deputātu delegācija Ķīnā «vēra durvis» arī Šleseru ģimenes biznesam
Šlesera vadītā deputātu delegācija Ķīnā «vēra durvis» arī Šleseru ģimenes biznesam
Saeimas deputātu delegācijas Aināra Šlesera ("Latvija pirmajā vietā" (LPV)) vadībā brauciens uz Ķīnu, ko pilnībā apmaksā šī valsts, notiekot, lai atvērtu durvis Latvijas uzņēmējiem – tā apgalvo Šlesera partijas biedri. Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" noskaidroja, ka daļa no uzņēmējiem, kas Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras delegācijas sastāvā devušies uz Ķīnu vienlaikus ar politiķiem, ir cieši saistīti ar Šleseru ģimenes biznesu.
«Federgeita»: sabiedrisko attiecību speciālists Feders nejauši nopludina sava biznesa modeli
«Federgeita»: sabiedrisko attiecību speciālists Feders nejauši nopludina sava biznesa modeli
Pirmajā instancē par krāpšanu attaisnotais sabiedrisko attiecību speciālists Gints Feders neilgi pēc sev labvēlīgā sprieduma ir iekūlies jaunā skandālā. Sajaucot adresātus, viņš Latvijas Televīzijas (LTV) žurnālistam sāka sūtīt savu pakalpojumu piedāvājumu, par pieciem tūkstošiem eiro solot piesaistīt žurnālistus, ierēdņus un politiķus, lai, kā noprotams, pārmācītu Liepājas domi. Federa sarakstē piesauktie cilvēki LTV raidījumam "De facto" viņa solījumus sauc par blefu un aicina uzņēmējus uz līdzīgu darboņu piedāvājumiem neuzķerties.
Bijušais deputāts Iesalnieks darbu «Eiropas Dzelzceļa līnijās» dabūja pat bez lielas pieredzes ar bū...
Bijušais deputāts Iesalnieks darbu «Eiropas Dzelzceļa līnijās» dabūja pat bez lielas pieredzes ar būvlīgumiem
Pagājušā gada nogalē viens no redzamākajiem Nacionālās apvienības (NA) politiķiem Jānis Iesalnieks pat divreiz pārsteidza sabiedrību. Vispirms viņš paziņoja, ka esot uzņēmies profesionālu izaicinājumu ārpus politikas, tāpēc vairs nekandidēšot uz politiskiem amatiem. Taču pēc tam atklātībā nāca Iesalnieka jaunais amats – būvdarbu līgumu vadītājs valsts uzņēmumā "Eiropas Dzelzceļa līnijas" (EDzL), kas ir "Rail Baltica" projekta īstenotājs Latvijā.
Digitālās TV lietai 20 gadi: Ēķim, Liepniekam un vēl 7 apsūdzētajiem nekas nav beidzies
Digitālās TV lietai 20 gadi: Ēķim, Liepniekam un vēl 7 apsūdzētajiem nekas nav beidzies
Pirms 20 gadiem uzsāktā tā dēvētā digitālās televīzijas (TV) pamatlieta atkal atgriezīsies Rīgas apgabaltiesā – tā šonedēļ izlēma Augstākās tiesas Senāts, atceļot apsūdzētajiem labvēlīgo apelācijas instances spriedumu. No 20 sākotnēji apsūdzētajiem divi ir miruši, 9 spēkā stājies attaisnojošs spriedums, taču 9 citiem joprojām nekas nav beidzies. Starp viņiem ir gan bijušais "LNT" ģenerāldirektors Andrejs Ēķis, gan sabiedrisko attiecību speciālists Jurģis Liepnieks, gan vairāki ekspremjera Andra Šķēles ģimenes uzņēmumu darbinieki. Atcelto Rīgas apgabaltiesas attaisnojošo spriedumu ļoti kritiski novērtēja gan kasācijas protestu iesniegušais prokurors, gan Senāts.
Eiropas Parlamenta vēlēšanās sīva cīņa būs gan starp partijām, gan sarakstu iekšienē
Eiropas Parlamenta vēlēšanās sīva cīņa būs gan starp partijām, gan sarakstu iekšienē
Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas gaidāmas jau pēc pusgada, un 8. jūnijā Latvijas vēlētājiem būs iespēja izraudzīties savus pārstāvjus Briselē. Lai gan oficiāli savus kandidātus vai vismaz saraksta līderus nosaukusi vien retā partija, Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" prognozē, ka sīva konkurence gaidāma gan vairāku sarakstu, piemēram, "Jaunās Vienotības" (JV), iekšienē, gan starp partijām, kas mērķē uz līdzīgu elektorātu.
Kariņa speciālie avioreisi: arī lidojumiem uz Rīgu piektdienās pēc sen ieplānotām sanāksmēm
Kariņa speciālie avioreisi: arī lidojumiem uz Rīgu piektdienās pēc sen ieplānotām sanāksmēm
Bijušais premjers Krišjānis Kariņš ("Jaunā vienotība") speciālos avioreisus jeb tā sauktās "privātās lidmašīnas" pēdējo trīs gadu laikā ir izmantojis 18 ārvalstu braucieniem. Par 32 lidojumiem no valsts budžeta samaksāti vairāk nekā 600 000 eiro. Izpētot Valsts kancelejas datus, Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" gan neguva pārliecību par šādu tēriņu lietderību katrā reisā. Vairākos gadījumos izskatās, ka dārgie lidojumi izmantoti, lai Kariņš varētu Latvijā atgriezties piektdien vakarā.
Pašvaldību savienība piesardzīga par ideju prasīt valsts noslēpuma pielaidi mēriem; lielās pilsētas...
Pašvaldību savienība piesardzīga par ideju prasīt valsts noslēpuma pielaidi mēriem; lielās pilsētas – ļoti kritiskas
Līdz novembra beigām Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs sola Saeimai iesniegt likumdošanas iniciatīvu, kas paredz prasību saņemt pielaidi valsts noslēpumam pašvaldību vadītājiem, viņu vietniekiem un izpilddirektoriem. Lai gan Saeimā prezidenta ieceri varētu atbalstīt vairums frakciju, Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" vēsta, ka daudz negatīvāk noskaņotas ir pašvaldības pārstāvošās organizācijas un vairāki lielo pilsētu mēri, tāpēc gaidāma sīva aizkulišu cīņa.
Valkas eksmēra Kraukļa lieta: angārs «degradētā» pļavā par miljonu un sidra darītāju interese
Valkas eksmēra Kraukļa lieta: angārs «degradētā» pļavā par miljonu un sidra darītāju interese
Valkas novada Ērģemē 150 metru attālumā no SIA "Mūrbūdu sidra darītava" ir uzbūvēta ēka it kā degradētā teritorijā, kur vēl nesen bija aparti lauki un ganījās govis. Nu Eiropas Prokuratūra un Korupcijas novēršanas un  apkarošanas birojs (KNAB) izmeklē Eiropas Savienības (ES) fondu un valsts budžeta līdzekļu iespējamu izkrāpšanu vairāk nekā 770 000 eiro apmērā – aizdomas ir par to, ka projekts bijis domāts konkrētam uzņēmumam, taču tas darīts slēpti, lai varētu pretendēt uz lielāku līdzfinansējumu.
Zem KNAB lupas – Austrumu slimnīcas uzņemšanas klīnikas jaunā bloka būvdarbi
Zem KNAB lupas – Austrumu slimnīcas uzņemšanas klīnikas jaunā bloka būvdarbi
Šonedēļ kļuva zināms, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs veic izmeklēšanu saistībā ar kādiem Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcas (RAKUS) būvdarbiem. Slimnīcas amatpersonas lietā iesaistītas nav, taču, kā noskaidroja Latvijas Televīzijas raidījums "De facto", šie būvdarbi ir daļa no liela Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansēta projekta, tāpēc kuluāros parādījās arī runas par iespējamu Eiropas fondu finansējuma apturēšanu.
LTV valdē nopietnas domstarpības bijušas ilgāku laiku; jaunu konkursu SEPLP pagaidām nerīkos
LTV valdē nopietnas domstarpības bijušas ilgāku laiku; jaunu konkursu SEPLP pagaidām nerīkos
Dažu nedēļu laikā atlūgumus ir iesnieguši divi Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļi: septembra beigās to izdarīja par satura jautājumiem atbildīgais Kaspars Odiņš, bet Elīza Bērziņa, kas atbild par finanšu pārvaldību, to izdarīja oktobra vidū. Publiski savu atlūgumu Bērziņa motivēja ar skaļiem vārdiem par lieliem ģeopolitikas izraisītiem riskiem kādā LTV iepirkumā. LTV raidījums "De facto" vēsta, ka patiesībā LTV valdē jau ilgāku laiku valdījušas domstarpības un tās darbs pārāk atšķirīgo viedokļu dēļ bijis teju paralizēts.
Latvija attiecības ar Palestīnas pašpārvaldi vēl nesarauj
Latvija attiecības ar Palestīnas pašpārvaldi vēl nesarauj
Dažas dienas pirms teroristu organizācijas "Hamas" organizētajiem uzbrukumiem Izraēlai no Gazas joslas teritorijas Latviju vizītē apmeklēja Palestīnas pašpārvaldes pārstāve – ārlietu ministra vietniece Amala Džādū. Viņa tikās gan ar Ārlietu ministrijas, gan ar Saeimas pārstāvjiem un arī ar veselības ministru Hosamu Abu Meri ("Jaunā Vienotība"). Tagad Abu Meri ir saņēmis opozīcijas pieprasījumu skaidrot savu tikšanos un tajā runāto. Lai gan ar Rietumkrastā bāzēto Palestīnas pašpārvaldi Latvijai politiskais dialogs notiek jau kopš 2010. gada, šobrīd par tā nākotni mūsu valstij ir radušies jautājumi, jo no palestīniešiem nav sagaidīts skaidrs teroraktu nosodījums.
Jauna ES fondu krimināllieta Līvānos: izmeklē ielas noasfaltēšanu līdz graustā iecerētam SPA
Jauna ES fondu krimināllieta Līvānos: izmeklē ielas noasfaltēšanu līdz graustā iecerētam SPA
Līdz šim vairākas izmeklēšanas aizdomās par pašvaldības interesēs izkrāptu Eiropas Savienības (ES) fondu naudu bija saistītas ar ražošanas ēkām industriālajos parkos, kur radušās aizdomas, ka projekti bijuši domāti konkrētiem uzņēmējiem. LTV raidījums "De facto" vēsta, ka nupat par Līvāniem sākts jauns kriminālprocess, kur gluži pretēji – varētu izrādīties, ka konkrēto ielu remonts nav bijis vajadzīgs nevienam uzņēmējam. Tāpēc dome savulaik ķērusies pie radošiem risinājumiem, piemēram, izdomāja, ka, noasfaltējot ielu līdz tai piederošam graustam, varētu atrasties gribētāji to iznomāt un investēt vismaz pusmiljonu, lai izveidotu viesu namu vai SPA centru.
Nacionālās drošības koncepcijā paredzētā LR4 un Rus.LSM.lv slēgšana – Puntuļa ideja, paslepus apejot...
Nacionālās drošības koncepcijā paredzētā LR4 un Rus.LSM.lv slēgšana – Puntuļa ideja, paslepus apejot SEPLP
Saeima šonedēļ apstiprināja Nacionālās drošības koncepciju nākamajiem četriem gadiem. Neierasti šādiem dokumentiem, tajā ir minēts arī konkrēts termiņš konkrētam pasākumam – no 2026. gada sabiedrisko mediju veidotajam saturam jābūt tikai latviski vai citās Eiropas Savienības dalībvalstu vai kandidātvalstu valodās. Koncepcijas sadaļu par informatīvās telpas drošību rakstīja Naura Puntuļa (Nacionālā apvienība) tolaik vadītā Kultūras ministrija (KM), ar sabiedriskajiem medijiem un tos pārraugošo padomi šīs savas idejas nesaskaņojot. Taču intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "de facto" Puntulis iebildumus pret šo ieceri sauc par drošības dienestu kompetences apšaubīšanu.
«Rīgas karte» nav kā cietušais lietā pret bijušo valdes locekli Brandavu un PR speciālistu Federu
«Rīgas karte» nav kā cietušais lietā pret bijušo valdes locekli Brandavu un PR speciālistu Federu
Nākamnedēļ Ekonomisko lietu tiesa turpinās skatīt lietu, kurā "Rīgas satiksmes" (RS) meitaskompānijas "Rīgas karte" bijušais valdes loceklis Aleksandrs Brandavs apsūdzēts par valsts amatpersonas bezdarbību, "Rīgas kartes" tehniskais direktors Pāvels Tulovskis – par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, bet sabiedrisko attiecību speciālists Gints Feders – par "Rīgas kartes" iespējamu apkrāpšanu un naudas atmazgāšanu. Lai gan prokuratūra uzskata, ka "Rīgas kartei" nodarīti 43 tūkstošu eiro zaudējumi, uzņēmums tiesvedībā cietušā statusā nepiedalās.
Siliņas valdību apstiprina ar pēdējā brīža ministriem
Siliņas valdību apstiprina ar pēdējā brīža ministriem
Evikas Siliņas ("Jaunā Vienotība" (JV)) apņemšanās izveidot valdību līdz septembra vidum ir izpildīta pēdējā brīdī, jo daži ministri uzrunāti vien dažas dienas pirms Saeimas balsojuma, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "De facto".
Valmierā KNAB aizdomas par 4 miljonu eiro prettiesisku iegūšanu; aizturēts mērs Baiks
(papildināts)
Valmierā KNAB aizdomas par 4 miljonu eiro prettiesisku iegūšanu; aizturēts mērs Baiks (papildināts)
Valmieras pilsētas pašvaldības amatpersonas, iespējams, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, kopā ar vairāku uzņēmumu pārstāvjiem veikušas nelikumīgas darbības, lai pašvaldība tās īstenota projekta ietvaros prettiesiski iegūtu vairāk nekā 4 miljonu eiro Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) rīcībā esošā informācija.
Siliņas kabinets: jaunie vecie ministri, pavisam jaunie ministri un dinamika ap kultūru
Siliņas kabinets: jaunie vecie ministri, pavisam jaunie ministri un dinamika ap kultūru
Lai gan balsojums par jauno valdību tiek plānots jau nākamajā piektdienā, 15. septembrī, oficiāli joprojām vēl nav nosaukti ministru amatu kandidāti. Vairāki tagadējie ministri, visticamāk, darbu turpinās, un arī par vairumu jauno ministru un amatu sadalījumu starp partijām vēl nedēļas vidū bija diezgan liela skaidrība. Taču klupšanas akmens premjera amata kandidātes Evikas Siliņas no "Jaunās Vienotības" (JV) apņēmībai ātri vienoties par valdības sastāvu izrādījās kultūras ministra portfelis, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "De facto". Potenciālā Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) kandidāta Gunāra Kūtra vārds nozarē izraisīja ažiotāžu, kuru pamanīja arī "Progresīvie", tāpēc vairākas dienas koalīcijas kuluāros notika diskusijas par to, ko darīt ar Kultūras ministriju.
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd