Guntis Bojārs

LTV Ziņu dienesta galvenais redaktors

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Ārpus ētera
Guntis Bojārs: Neesam «vakcinācijas avīzes» veidotāji jeb replikas pēc «Aizliegtā paņēmiena» par Cov...
Guntis Bojārs: Neesam «vakcinācijas avīzes» veidotāji jeb replikas pēc «Aizliegtā paņēmiena» par Covid-19 antivielām
Esam saņēmuši daudz kritisku viedokļu un sašutumu, kā mēs tā drīkstējām, kā mēs tā kā kaut ko mērījām un kā mēs vispār varējām ko atļauties secināt. Televīzijas darbu uzraugošā iestāde NEPLP tagad vērtēs, esam vai neesam pārkāpuši likumu, un vai ar savu rīcību gadījumā mēs neesot radījuši draudus sabiedrības veselībai. Veselības ministrs Daniels Pavļuts par to jau ir aplaudējis, savukārt viņam tuvu stāvošs cilvēks nepakautrējās piezvanīt pat raidījuma žurnālistei un bilst, ka mēs, lūk, tagad būšot atbildīgi par daudzu cilvēku nāvi Latvijā, jo ne tā, lūk, izskatījusies “AstraZenecas” vakcīna. 
«Aizliegtā paņēmiena» paziņojums par «operāciju» bērnudārzā 
«Aizliegtā paņēmiena» paziņojums par «operāciju» bērnudārzā 
Atsevišķos vecāku interneta forumos ir parādījušās ziņas, ka kāds “Aizliegtā paņēmiena” žurnālists, strādājot par pedagoga palīgu jeb auklīti, ir bijis iefiltrējies kādā no Rīgas bērnudārziem, un ilgstoši veicis slēptu bērnu un pedagogu filmēšanu. Ir izskanējuši aicinājumi panākt šī materiāla nerādīšanu Latvijas Televīzijā, kā arī vairāki šī bērnudārza bērnu vecāki pret raidījumu ir vērsušies Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijā.
Guntis Bojārs: Vēzis – tas attiecas arī uz tevi 
Guntis Bojārs: Vēzis – tas attiecas arī uz tevi 
Katru dienu Latvijā zaudē 16 cilvēkus, kuru diagnoze ir bijusi vēzis. Proporcionāli tas ir vairāk nekā Igaunijā, tas ir vairāk arī nekā Lietuvā, un tas ir pārāk daudz. Jā, no vēža mirst, turklāt nereti pat ļoti strauji, un to zina katrs. Tāpēc šī diagnoze rada īpašu trauksmi - pacientos, tuviniekos, sabiedrībā. 
Guntis Bojārs: Diagnoze «vēzis» nepieļauj paviršības
Guntis Bojārs: Diagnoze «vēzis» nepieļauj paviršības
Nesamazinās lielais ielaisto vēžu gadījumu skaits. Aparatūra ir novecojusi. Ne visiem ārstiem ir zināšanas. Neviens īsti nesaprot, kādi ir vēža ārstēšanas algoritmi. Ir jāsakārto onkoloģisko pacientu aprūpe visos etapos: diagnostika, ārstēšana, rehabilitācija. Šie ir tikai daži no secinājumiem šogad publicētājā Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas pētījumā, kurā analizēta "zaļā koridora" ieviešana onkoloģijā kopš 2017. gada un kurš nopietni vēsta – pret vēzi aizvien pavirši izturas gan paši pacienti, gan ārsti, gan arī Latvijas veselības aprūpes kopējā sistēma.  
Guntis Bojārs: Ir vai nav bēgļi slinki?
Guntis Bojārs: Ir vai nav bēgļi slinki?

Ir vai nav arābu bēgļi slinki? Eiropieši teiks, ka ir, paši arābi teiks, ka nē... Un abiem būs taisnība, un tā ir viena no būtiskākajām kultūras, ne reliģijas (!) atšķirībām, kas jāpārvar, ja mēs šeit, Latvijā, un Eiropā maz runājam par šo cilvēku integrāciju vietējā sabiedrībā. 

Guntis Bojārs: Vējonis klauns? Vai Valsts prezidents?
Guntis Bojārs: Vējonis klauns? Vai Valsts prezidents?

Šonedēļ ceturtdien LTV studijā ierakstījām raidījumu “Lielais jautājums”, kas šoreiz bija veltīts izglītības tematam un problēmai, ka daudzi jaunieši, beidzot skolu, neprot ne domāt, ne pielietot zināšanas, ne risināt problēmas. Temats smags, diskusija grūta, un LTV ēterā tā būs redzama 25.novembra vakarā. 

Guntis Bojārs: Žurnālistiskā operācija Jūrmalā «Bistro Frics» - kas Latvijā nogalina mazo biznesu
Guntis Bojārs: Žurnālistiskā operācija Jūrmalā «Bistro Frics» - kas Latvijā nogalina mazo biznesu

Jūrmalas centrs. Jomas iela. Jauns sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums šovasar, ar nosaukumu bistro “Frics”. Iespējams, kāds no jums pat šovasar tam ir gājis garām, un, iespējams, pat pagaršojis, kā garšo “Frics superlielie frī kartupeļi ar dažādām mērcēm”. Biznesa ideja aizgūta no Rietumeiropas, kur dažādās pilsētās Briselē, Amsterdamā uz ielu stūriem ir nelielas frī kartupeļu tirgotavas.

Guntis Bojārs:  Vecāku zināšanai - kas jāprot 18 gadus vecam jaunietim
Guntis Bojārs: Vecāku zināšanai - kas jāprot 18 gadus vecam jaunietim

Šobrīd valstī ir noteikts izglītības satura standarts, ir dažādi centralizētie eksāmeni, kuros tiek pārbaudīts, kā ir apgūta mācību viela skolās. Taču no savas dzīves pieredzes, kā arī esot gan darba devēja, gan darba ņēmēja lomā, gan arī redzot Latvijas un pasaules ekonomiskos procesus, varu teikt, ka ar šo skolas vielu bieži vien ir krietni par maz, lai jaunietis pilnvērtīgi iekļautos jaunajos spēles noteikumos, kas kļūst arvien sarežģītāki un nežēlīgāki. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd