Andris Lācars

LTV Ziņu dienests

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Lielbritānijā atpūtniekus apdraud agresīvi roņi
Lielbritānijā atpūtniekus apdraud agresīvi roņi

Runājot par briesmām, kas cilvēkus apdraud, peldoties okeānā, visbiežāk prātā nāk haizivis. Tomēr to uzbrukumi ir salīdzinoši reti. Savukārt Lielbritānijā atpūtniekus piekrastē nākas sargāt no agresīviem roņiem. 

Rio ieskandina nākamo ziemas olimpiādi Dienvidkorejā
Rio ieskandina nākamo ziemas olimpiādi Dienvidkorejā

Vasaras olimpisko spēļu starplaikā Rio par sevi atgādinājuši pēc diviem gadiem gaidāmo ziemas olimpisko spēļu rīkotāji no Dienvidkorejas. Viņiem ar tramplīnlēkšanas virtuālās simulācijas palīdzību izdevies pārsteigt arī olimpiskās kustības vadītāju.

Madeiras salu plosa ugunsgrēki
Madeiras salu plosa ugunsgrēki

Portugālei piederošajā Madeiras salā turpina plosīties meža ugunsgrēki. Glābējiem nācies evakuēt vairākus simtus cilvēku, desmitiem saindējušies ar dūmiem.

Kintone asi kritizē Trampa «nodokļu revolūciju»
Kintone asi kritizē Trampa «nodokļu revolūciju»

Demokrātu kandidāte uz ASV prezidenta amatu Hilarija Klintone asi kritizējusi sava republikāņu sāncenša Donalda Trampa piedāvāto nodokļu reformu, kas, pēc viņa teiktā, būs lielākā revolūcija šajā jomā kopš Ronalda Reigana laikiem. Klintone paziņoja, ka Tramps tādējādi nevis vairos, bet samazinās darba vietas amerikāņiem. 

Kolumbijā atzīmē ziedu svētkus
Kolumbijā atzīmē ziedu svētkus

Dienvidamerikas valsts Kolumbija, kas pasaules mediju uzmanības lokā visbiežāk nonāk, pateicoties narkotiku karteļiem, uzsver, ka var lepoties ar senu ziedu skaistuma kultu. 

Maķedoniju skāruši postoši plūdi
Maķedoniju skāruši postoši plūdi

Balkānu valsti Maķedoniju aizvadītajā nedēļas nogalēs skāruši spēcīgi plūdi. Stihija prasījusi vismaz 21 cilvēka dzīvību.

Augsto tehnoloģiju nozarē vērā ņemams pieaugums
Augsto tehnoloģiju nozarē vērā ņemams pieaugums

Pērn Latvijas vispelnošāko uzņēmumu topā pirmo reizi ar 61 miljonu eiro vadībā izvirzījies bezvadu interneta iekārtu ražotājs un eksportētājs  “Mikrotīkls”. To apsteigusi tikai  energokompānija “Latvenergo”. Latvijā aug uzņēmumu skaits, kas spēj pasaulē pārdot preces ar augstu pievienoto vērtību, tomēr par strauju eksporta struktūras maiņu pagaidām runāt nevar.

LG sadalīšanā mazajiem akcionāriem pašiem jābūt aktīviem
LG sadalīšanā mazajiem akcionāriem pašiem jābūt aktīviem

Arvien tuvāk nāk laiks, kad paredzēta dabasgāzes tirdzniecības monopolistes “Latvijas gāzes” (LG) akcionāru sapulce. 2. septembrī tiks dibināts jauns māsas uzņēmums un esošie akciju īpašnieki saņems kapitāla daļas arī tajā. Tie, kas šo iespēju palaidīs garām, nezaudēs esošās “Latvijas gāzes” akcijas, taču to vērtība ievērojami kritīsies.

Krievijā Trampu augstu nevērtē
Krievijā Trampu augstu nevērtē

Republikāņu kandidātu uz Balto namu ASV salīdzina ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un pat sauc par Sibīrijas kandidātu, norādot uz Kremļa iespējamo atbalstu viņam kā prezidentam. Tomēr pašā Krievijā gan ierindas pilsoņi, gan politikas vērotāji nav pārliecināti, vai, Trampam kļūstot par prezidentu, tas nāks par labu arī viņiem.

Merkele: Bēgļi-teroristi «piesmējuši» Vāciju
(papildināts)
Merkele: Bēgļi-teroristi «piesmējuši» Vāciju (papildināts)

Teroristi, kas iebraukuši Vācijā, uzdodoties par patvēruma meklētājiem, ir "piesmējuši" Vāciju, to preses konferencē ceturtdien, 28.jūlijā, paziņojusi Vācijas kanclere Angela Merkele. Viņa paziņoja arī, ka Vācija pēc nesenajiem teroristu uzbrukumiem negrasās mainīt savu migrācijas politiku.

ASV atklāj milzīgu elektromobiļu akumulatoru rūpnīcu
ASV atklāj milzīgu elektromobiļu akumulatoru rūpnīcu

Pazīstamais uzņēmējs Elons Masks, kas radīja apvērsumu elektroautomobiļu būvē, tikko atklājis auto akumulatoru rūpnīcu, kas spēs saražot teju pusi no pasaulē izmantojamo akumulatoru skaita un ievērojami samazinās to cenu, padarot lētākus arī elektromobiļus.

Klintoni oficiāli izvirza ASV prezidenta amatam
(papildināts)
Klintoni oficiāli izvirza ASV prezidenta amatam (papildināts)

ASV Demokrātu nacionālais konvents oficiāli apstiprinājis Hilariju Klintoni par demokrātu pārstāvi cīņā par ASV prezidenta krēslu. Savu atbalstu Klintonei paudis pārliecinošs vairākums konventa dalībnieku. Otrdien savu atbalstu sievai cīņā par prezidenta amatu pauda arī ASV eksprezidents Bils Klintons. Savukārt neapmierinātību ar konventa iznākumu jau paudusi daļa Bērnija Sandersa atbalstītāju.

 

Atlantijas okeānā ievērojami sarukuši zivju krājumi
Atlantijas okeānā ievērojami sarukuši zivju krājumi

Gleznainie Bermudu salu piekrastes ūdeņi slēpj ne vien mistiskus kuģu un lidmašīnu pazušanas apstākļus, bet arī atklāj satraucošos faktus par Atlantija okeāna augu un zivju krājumu stāvokli.

«Islāma valsts» uzņemas atbildību par sprādzienu Ansbahā
(papildināts)
«Islāma valsts» uzņemas atbildību par sprādzienu Ansbahā (papildināts)

Patvēruma meklētājs no Sīrijas, kurš svētdienas naktī Ansbahas pilsētā Vācijā sarīkoja sprādzienu, kurā pats gāja bojā, savā telefonā un datorā  glabāja džihādistu video, ziņo BBC, atsaucoties uz varasiestādēm. Atrastajā video jauns vīrietis paziņo par uzticību radikālajam islāmistu grupējumam “Daīš” jeb “Islāma valsts”. Drīz vien “Islāma valsts” internetā izplatīja paziņojumu, ka uzņemas atbildību par šo sprādzienu, vēsta “Al Jazeera”. 

Latvijā cer uz Trampa izteikumu nenopietnību
Latvijā cer uz Trampa izteikumu nenopietnību

ASV republikāņu partijas nominētā valsts prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa izteikumi par iespēju izvērtēt, vai Baltijas valstis būs pelnījušas aizsardzību pret Krieviju, nevis to automātiski garantēt atbilstoši NATO piektajam pantam, ir radījušas vilšanos un bažas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas politiķiem un starptautisko attiecību ekspertiem. 

Eksperti: VID vadītāju nopietni nemeklē
Eksperti: VID vadītāju nopietni nemeklē

 Valsts ieņēmumu dienesta vadītājs - amats ar sliktu publicitāti, ar neadekvātu atalgojuma un atbildības attiecību un neizbēgamu politiķu ieinteresētību. Politiķi šo vakanci cenšas aizpildīt pēc iespējas ātrāk, pat nemēģinot radīt apstākļus, lai tajā nonāktu cilvēks, kas tiešām spēj īstenot gaidītās dienesta reformas un uzlabot nodokļu iekasēšanu, uzskata eksperti.  

Vairāk

Svarīgākais šobrīd