Aleksandra Fahretdinova

LSM.lv ziņu redaktore

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Pieliek punktu 11 gadu ilgām diskusijām – Latvijas Radio un Latvijas Televīziju apvienos
(papildināt...
Pieliek punktu 11 gadu ilgām diskusijām – Latvijas Radio un Latvijas Televīziju apvienos (papildināts)
Saeima galīgajā lasījumā atbalstījusi sabiedrisko mediju – Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio – apvienošanu no 2025. gada. Vēl nesen pret ieceri, par kuru pirmā koncepcija tapa jau pirms 11 gadiem, iebilda Latvijas Radio arodbiedrība. Tikmēr uzraugs norāda uz ieguvumiem: digitālā satura attīstība un virzība mediju infrastruktūras uzlabošanā.
Galvenais drauds – naidīgā Krievija; mūsu rokās – iedzīvotāju līdzdalība un armijas ugunsjauda. Ko p...
Galvenais drauds – naidīgā Krievija; mūsu rokās – iedzīvotāju līdzdalība un armijas ugunsjauda. Ko paredz aizsardzības koncepcija (papildināts)
Krievija kā nedemokrātiska un naidīgi noskaņota valsts ir galvenais ilgtermiņa eksistenciālais drauds Latvijas drošībai. Tāpēc Latvijā krīžu gadījumā būtiska ir visas sabiedrības atbildīga attieksme pret valsti un tās drošību, valsts institūciju savstarpējā sadarbība, efektīvi publiskās un privātās partnerības mehānismi un sabiedrības pašorganizēšanās, kā arī Nacionālo bruņoto spēku (NBS) spēja pretiniekam liegt brīvi darboties gaisā, jūrā un uz zemes, norādīts "Valsts aizsardzības koncepcijā 2023", ko atbalstīja Saeima.
Migrantu kontrabandistiem kriminālsodi būs bargāki
Migrantu kontrabandistiem kriminālsodi būs bargāki
Migrantu nelegālas plūsmas organizētājiem Krimināllikums paredzēs bargākus sodus. Attiecīgās izmaiņas Krimināllikumā galīgajā lasījumā atbalstīja Saeima, un tās stāsies spēkā 20. oktobrī.
Apgabaltiesa Lembergam par gadu samazina sodu – 4 gadi ieslodzījumā
(papildināts)
Apgabaltiesa Lembergam par gadu samazina sodu – 4 gadi ieslodzījumā (papildināts)
Četri gadi cietumā un mantas konfiskācija – tādu sodu koruptīvos noziegumos apsūdzētajam bijušajam Ventspils mēram Aivaram Lembergam no partijas "Latvijai un Ventspilij" apelācijas instancē piesprieda Rīgas apgabaltiesa. Sods ir mazāks nekā tiesas nolēmumā pirms diviem ar pusi gadiem, taču lietas izskatīšana, visticamāk, vēl turpināsies Augstākajā tiesā.
Parunāsim par Dziesmu svētku nonākšanu ekrānos. LTV raidieraksta 18. epizode
Parunāsim par Dziesmu svētku nonākšanu ekrānos. LTV raidieraksta 18. epizode
Notikums, kam atvēl visas Latvijas Televīzijas (LTV) kameras un pat vairāk. Vai zināt kas tas ir? Par zirnekļa kamerām, par dzīvo montāžu un LTV resursiem, rādot Dziesmu un deju svētkus, LSM.lv ziņu redaktore Aleksandra Fahretdinova uz sarunu aicināja LTV Raidījuma daļas direktori Inesi Kublicku-Petroviču un Audiovizuālās ražošanas nodaļas vadītāju Dāvi Jaunzemu.
Likumā uzdotais neizpildīts jau pusgadu – par novadu reformas neskarto Varakļānu turpmāko likteni le...
Likumā uzdotais neizpildīts jau pusgadu – par novadu reformas neskarto Varakļānu turpmāko likteni lemt nesteidzas
Valdībai jau pirms pusgada bija jāpiedāvā Saeimai varianti par novadu reformas neskarto Varakļānu turpmāko likteni, taču tas joprojām nav izdarīts. Šāda kavēšanās lielu ietekmi uz Varakļāniem neatstāšot, taču skaidrībai par šī novada nākotni jābūt līdz nākamā gada rudenim, uzskata atbildīgā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM). Tikmēr politoloģe Iveta Kažoka likumā paredzētā uzdevuma nepildīšanu sauc par netipisku un norāda – sabiedrībai ir tiesības paļauties, ka likums tiek pildīts.
Ministrs: Vienīgās pilsētas bez lauku teritorijām varētu būt Rīga un Jūrmala
Ministrs: Vienīgās pilsētas bez lauku teritorijām varētu būt Rīga un Jūrmala
Līdz ar administratīvi teritoriālo reformu, kuru Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) plāno publiskot 10. aprīlī, novadus koncentrēs ap attīstības centriem – pilsētām, un bez lauku teritorijām varētu būt tikai Rīga un Jūrmala, intervijā ziņu portālam LSM.lv pastāstīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (“Attīstībai/Par!”).
Maksa par nešķirotiem atkritumiem pieaugs vairākas reizes. Intervija ar vides un reģionu ministru Ju...
Maksa par nešķirotiem atkritumiem pieaugs vairākas reizes. Intervija ar vides un reģionu ministru Juri Pūci
Atkritumu apsaimniekošanai Latvijā top jauns plāns, un šķiroto atkritumu izvešanas izmaksas lielā mērā varētu gulties uz nešķirotājiem. Arī pie iepakojuma depozīta sistēmas darbs nebūt nav galā – varētu pārveidot tās modeli. Pārmaiņas skars arī reģionu politiku – ar jauno reformu pilsētas un blakus esošie novadi kļūs par vienotu pašvaldību. To intervijā portālam LSM.lv pastāstīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (“Attīstībai/Par!”).
Infografika: Ko Zolitūdes gruvešos atrada deputāti – ziņojums par sistēmiskām plaisām
Infografika: Ko Zolitūdes gruvešos atrada deputāti – ziņojums par sistēmiskām plaisām

Zolitūdes traģēdijas parlamentārā izmeklēšanas komisija, no kuras vairāk dzirdēti strīdi par amatpersonu vārdu piesaukšanu savā ziņojumā, paralēli tam mēģinājusi apskatīt bojātos ķieģeļus lielās sistēmas mājā, kuru dēļ nelaime varēja notikt. Tas rezultējās simts lapaspušu ziņojumā, par kura pieņemšanu komisija nobalsoja otrdien, 27.oktobrī.

LNB infrastruktūru par teju 11 miljoniem latu būvēs līdzšinējais ēkas celtnieks
LNB infrastruktūru par teju 11 miljoniem latu būvēs līdzšinējais ēkas celtnieks

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) infrastruktūras pirmās kārtas būvdarbus veiks līdzšinējais jaunās ēkas būvnieks pilnsabiedrība „Nacionālā Būvkompāniju apvienība” (NBA). Būvnieku izvēlējusies Kultūras ministrija (KM), veicot sarunu procedūru. Darbu veikšana izmaksās 10,77 miljonus latu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd