Aivars Baranovs

Ilustrators

Vairāk autora ilustrāciju mildaslaiks.lv


Apskatīt autora rakstus: Latviski

Komiksi un karikatūras
LSM komikss: Ar dziesmu uz Briseli
LSM komikss: Ar dziesmu uz Briseli
Politiskā Eirovīzija noslēgusies. Smukāko priekšnesumu un lipīgāko meldiņu izpildītāji dodas uz Strasbūru un Briseli, lai tur pavadītu nākamos piecus gadus. Jau šobrīd ir skaidrs, ka ievēlēto mākslinieku kopa ansambli neizveidos, bet gan nodarbosies ar saviem solo projektiem.
LSM komikss: Vai stukaču likums?
LSM komikss: Vai stukaču likums?
Kopš 1. maija Latvijā darbojas Trauksmes celšanas likums, kura uzdevums ir pasargāt cilvēkus, kas ziņo par ko nelikumīgu, par darbību, kas vērsta pret sabiedrības interesēm, indivīda tiesībām u.t.t. Ja redzi – ziņo, bet valsts uzdevums ir rūpēties, lai tam nebūtu negatīvu seku tev, bet gan tam, par ko tu ziņo. Viss klāri un loģiski, bet sabiedrības mutē šis pasākums ieguvis nosaukumu – stukaču likums. Nav taču labi sūdzēties par kaimiņiem un paziņām, kas dara nelietības, tātad arī par darba devēju, kas pārkāpj likumu.
LSM komikss: Bronzas prezidents
LSM komikss: Bronzas prezidents
Līdz prezidenta vēlēšanām atlicis burtiski mēnesis. Šobrīd gan nekas neliecina, ka process, kurā Latvija tiks pie sava nākamā prezidenta, varētu saukties ''vēlēšanas''. Drīzāk – prezidenta iecelšana. Par to piedāvājam komiksu. 
LSM komikss: Briest klope jeb vistautas sapulce politiski vajāto atbalstam
LSM komikss: Briest klope jeb vistautas sapulce politiski vajāto atbalstam
Latvijā ir sākusies politisko medību un tautas sapulču sezona. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) un prokuratūra vienu pēc otra krata, purina un pieprasa izdot dažādus politiķus. Politiķu atbalstītāji to visu dēvē par politisko vajāšanu un rīko tautas sapulces.
LSM komikss: Katram latvietim ordeni un titulu!
LSM komikss: Katram latvietim ordeni un titulu!
Lāčplēša dienā daudzi valsts un pašvaldību darboņi svinīgos apstākļos saņēma īpašu apbalvojumu – Lāčplēša goda zīmi. Šī “ordeņa” piešķiršanu un “apsaimniekošanu” nodrošina biedrība “Lāčplēsis”, kurā rosās Latviešu strēlnieku apvienības aktīvists Jānis Kasparsons, bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs un politiķis Gunārs Kūtris, bet Saskaņu šajā raibajā kompānijā pārstāv Zenta Tretjaka.
LSM komikss: Kas maisiņā?
LSM komikss: Kas maisiņā?
Ziemassvētki ir gaišs laiks. Lampiņas, svecītes, piparkūkas un dāvanas. Šogad Latvijas pašvaldībās valda īpašs satraukums. Nevar skaidri zināt, vai uz eglīti atnāks Ziemassvētku vecītis un atnesīs dāvanas, vai arī nāksies atbildēt par tām dāvanām, kas saņemtas gada laikā, jo ir gandrīz kā dziesmiņā – dažu brīdi dusmīgs KNAB garām aizcilpo… Tiem, kas uzvedušies smuki, nav jāsatraucas, bet, kas darījuši palaidnības, pelnījuši žagarus. Tā mums mācīja bērnībā.
LSM komikss: Paši pūta, paši dega…
LSM komikss: Paši pūta, paši dega…
Latviešu (un citu tautu) sakāmvārdi mēdz būt ļoti trāpīgi. Kā gan vēl precīzāk raksturot to, kas kopš Alfreda Rubika pilsētvadības laikiem norisinājies Latvijas galvaspilsētā? Gan jau, ka ''paši pūta, paši dega'' arī viņa laikā, bet ne par to stāsts. Vai ''Saskaņa'' pie varas nāca uzreiz pēc neatkarības? Vai korupcija Rīgā sākās kopš tā brīža? Nē, protams.
LSM komikss: Plāns B
LSM komikss: Plāns B
Pēc ieilgušās jaunpartiju mērīšanās ar vietu skaitu parlamentā, personiskā nozīmīguma slavināšanas, apvainošanas un atvainošanos caurvītajām bezgalīgi konstruktīvajām sarunām visi acu skatieni pievērsti Rīgas pilij, kur top plāns B – prezidenta Raimonda Vējoņa paša radītais premjera kandidāts.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd