Latvijā
Eiroparlamenta vēlēšanas: Sedā viena no zemākajām aktivitātēm Latvijā 
Eiroparlamenta vēlēšanas: Sedā viena no zemākajām aktivitātēm Latvijā 
Vidzemē, Sedā, balsotāju aktivitāte bija viena no zemākajām Latvijā un arī rezultāti stipri atšķiras no valsts kopējiem. Tur 24% balsi atdevuši par "Apvienību Jaunlatvieši", otrajā vietā ar 14% jeb 22 balsīm ir "Jaunā Vienotība" un trešajā vietā ar 16 balsīm jeb 10% ir "Suverēnā vara". 
«Kāpēc lai ietu balsot par mazāko ļaunumu?» Viedokļu līderi vērtē plašākas sabiedrības iesaisti vēlē...
«Kāpēc lai ietu balsot par mazāko ļaunumu?» Viedokļu līderi vērtē plašākas sabiedrības iesaisti vēlēšanās
Lai arī vēlētāju līdzdalība šajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās, salīdzinot ar 2019. gada vēlēšanām, ir nedaudz pieaugusi, kopumā to nevar vērtēt kā augstu. Vairāk cilvēku izvēlējušies nebalsot vispār, nevis doties uz vēlēšanām. Vai tas ir sava veida protests vai neinteresēšanās par politiku vispār? Un kā labāk sabiedrībā popularizēt vēlēšanas?
Vērtēs CVK darbu Eiropas Parlamenta vēlēšanu nodrošināšanā
Vērtēs CVK darbu Eiropas Parlamenta vēlēšanu nodrošināšanā
Centrālā vēlēšanu komisija vadās pēc likumā paredzētā, uzsver komisijas vadītāja Kristīne Saulīte, noraidot atsevišķu politiķu pārmetumus, ka vēlēšanu rezultāti tika paziņoti diennakti pēc iecirkņu slēgšanas. To, kā vēlēšanas tika organizētas un kā Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) tika galā ar saviem pienākumiem, jau drīzumā vērtēs Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija.
Liepājā daļa skolēnu sāk atteikties no krievu valodas apguves
Liepājā daļa skolēnu sāk atteikties no krievu valodas apguves
Liepājā reģistrēti 26 skolēnu iesniegumi par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas. Šobrīd vairāk nekā pusē Latvijas skolu gandrīz 86 tūkstoši skolēnu kā otro svešvalodu mācās krievu valodu. Liepājā uzskata, ka to aizstāt ar citas svešvalodas apguvi nebūs problēmu.
112 var sazvanīt arī ar citām ciparu kombinācijām
112 var sazvanīt arī ar citām ciparu kombinācijām
112 gan Latvijā, gan citviet pasaulē zināma kā ciparu kombinācija, ar kuru ārkārtas situācijās iespējams izsaukt policiju, medicīnisko palīdzību un ugunsdzēsējus. Nesen kāda ģimene pārliecinājās, ka glābējus iespējams sasniegt arī citā veidā. Jaunākajām atvasēm spēlējoties ar telefonu bez SIM kartes, 18 reizes tika saspiests trīs ciparu numurs 000, un visas reizes izdevās sasniegt glābšanas dienestu. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) apstiprināja, ka tas ir iespējams.
Vēlētāju aktivitāti plāno veicināt, sākot ar skaidrojošo darbu skolās
Vēlētāju aktivitāti plāno veicināt, sākot ar skaidrojošo darbu skolās
Nobalsojušo vēlētāju proporcija šajās vēlēšanās tikai par viena procenta desmitdaļām pārsniedz aktivitāti iepriekšējās Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Ekspertu vērtējumā nobriedušai demokrātijai šis rādītājs ir par zemu, taču, mērķtiecīgi strādājot, to ir iespējams labot. Kā vienu no pirmajiem soļiem saskata aktīvāku skaidrošanas darbu skolās.   
Pozņaks: Ceru, ka no naudas lūdzēja varēšu kļūt par ziedotāju
Pozņaks: Ceru, ka no naudas lūdzēja varēšu kļūt par ziedotāju
Esot Eiropas Parlamenta deputāta amatā, no "Apvienotā saraksta" ievēlētais "Tvitera konvoja" vadītājs Reinis Pozņaks darīs visu, lai turpinātu atbalstīt Ukrainu, cerot no naudas lūdzēja kļūt par ziedotāju. To Pozņaks sacīja intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma".
Dombrovskis: EP vēlēšanu rezultāti dod politisko un demokrātisko leģitimitāti manis atkārtotai virzī...
Dombrovskis: EP vēlēšanu rezultāti dod politisko un demokrātisko leģitimitāti manis atkārtotai virzīšanai uz eirokomisāra amatu
Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultāti dod politisko un demokrātisko leģitimitāti tikt atkārtoti virzītam uz eirokomisāra amatu, tomēr praktiskie soļi ir premjerministres Evikas Siliņas ("Jaunā Vienotība") rokās, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Valdis Dombrovskis ("Jaunā Vienotība"), kurš saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) provizoriskajiem rezultātiem ir pārvēlēts darbā Eiropas Parlamentā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd