Latvijā
Ijabs: Latvijas deputātiem Eiropas Parlamentā savā starpā vairāk jākoordinējas
Ijabs: Latvijas deputātiem Eiropas Parlamentā savā starpā vairāk jākoordinējas
Deviņi no Latvijas ievēlētie deputāti jaunajā sasaukumā varēs paveikt vairāk Latvijas labā, un arī jaunievēlētie eiroparlamentārieši – Reinis Pozņaks ("Apvienotais saraksts") un Mārtiņš Staķis ("Progresīvie") – būs aktīvi, tomēr Latvijas deputātiem Eiroparlamentā savā starpā būtu vairāk jākoordinējas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" vērtēja deputāts Ivars Ijabs ("Latvijas attīstībai"), kurš pēc provizoriskajiem Centrālās vēlēšanu komisijas datiem ir pārvēlēts Eiropas Parlamentā.
Ušakovs: «Saskaņai» izdevies pamudināt uz Eiroparlamenta vēlēšanām atnākt balsotājus Latgalē
Ušakovs: «Saskaņai» izdevies pamudināt uz Eiroparlamenta vēlēšanām atnākt balsotājus Latgalē
Partija "Saskaņa" ar rezultātu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās ir apmierināta, un partijai izdevies pamudināt uz vēlēšanām atnākt daļu balsotāju, īpaši Latgalē, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" viedokli pauda partijas saraksta līderis, deputāts Nils Ušakovs, kurš saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem ir pārvēlēts nākamajā EP sasaukumā.
Skaistums prasa upurus. Fotografēties kārotāji izbradā zemnieku iesētos āboliņa laukus
Skaistums prasa upurus. Fotografēties kārotāji izbradā zemnieku iesētos āboliņa laukus
Pie dzelteniem rapša un violetiem lavandas laukiem Latvijā jau ir pierasts, bet šogad zemnieki Latvijas ainavu izrotājuši arī ar koši sarkaniem inkarnāta āboliņa laukiem. Tas izraisījis ažiotāžu fotografēties tīkotāju vidū, bet ne visi apmeklētāji prot ar cieņu izturēties pret zemnieku darbu. Dundagas pusē fotografēties gribētāji izbradājuši ap 35 ha āboliņa laukus, bet Dunalkā bradātājus salīdzina ar briežu baru.
EP vēlēšanās lielāko atbalstu saņēmušās partijas: Gandarījums par savu rezultātu un «Latvijai nedrau...
EP vēlēšanās lielāko atbalstu saņēmušās partijas: Gandarījums par savu rezultātu un «Latvijai nedraudzīgo spēku zaudējumu» (papildināts)
Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās četru vislielāko vēlētāju atbalstu ieguvušo spēku pārstāvji gandarīti par vēlēšanu rezultātiem, savu sniegumu vērtējot pozitīvi, un daži arī pauž gandarījumu par "Latvijai nedraudzīgo spēku zaudējumu". Bet otro vietu ieguvušās Nacionālās apvienības saraksta līderis sola – partija cīnīsies par uzvaru nākamajās Saeimas vēlēšanās.
Eiropas Parlamenta vēlēšanās visvairāk balsu «Jaunajai Vienotībai»; mandātus iegūst septiņas partija...
Eiropas Parlamenta vēlēšanās visvairāk balsu «Jaunajai Vienotībai»; mandātus iegūst septiņas partijas (papildināts)
Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Latvijā visvairāk balsu ieguvusi "Jaunā Vienotība", bet gan "Jaunajai Vienotībai", gan Nacionālajai apvienībai katrai ir pa diviem mandātiem. Kopumā Eiropas Parlamenta jaunajā sastāvā iekļuvuši septiņu politisko spēku pārstāvji, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas paziņotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.
Daugavpilī vēlēt devies tikai katrs piektais balsstiesīgais
Daugavpilī vēlēt devies tikai katrs piektais balsstiesīgais
Zemākā vēlēšanu aktivitāte Latvijā jau ierasti ir Latgalē. Šoreiz aktivitātes antirekords ir nevis kādā mazapdzīvotā pierobežas novadā, bet Latvijas otrajā lielākajā pilsētā – Daugavpilī. Krievvalodīgie daugavpilieši  pilsētas ielās savu izvēli – iet vai neiet balsot –  komentēja kūtri. Vietējais politikas vērotājs spriež, ka partiju aģitācijas kampaņas bija manāmas, bet to kandidāti nespēja izskaidrot, ko Eiropas Parlamentā vēlas sasniegt.
Politiķi vēlas skaidrojumu par CVK darbu un balsu apkopošanu EP vēlēšanās
Politiķi vēlas skaidrojumu par CVK darbu un balsu apkopošanu EP vēlēšanās
Vairāku partiju pārstāvji Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) ir nemierā ar tās vadītājas Kristīnes Saulītes lēmumu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās nodoto balsu apkopošanu uzticēt tikai diviem informācijas tehnoloģiju speciālistiem, un tādējādi komisijas locekļiem šo procesu padarot nepārredzamu, LTV norādīja CVK loceklis Ringolds Balodis.
Eiroparlamenta vēlēšanās par krievvalodīgo balsīm šoreiz spraigāka cīņa
Eiroparlamenta vēlēšanās par krievvalodīgo balsīm šoreiz spraigāka cīņa
Latvijas politikā ilgāku laiku bija divas partijas, kuras dominēja cīņā par vēlētāju, kurš runā krievu valodā un nejūtas līdz galam piederīgs Latvijai – tā bija "Saskaņa" un Latvijas Krievu savienība. Šo ierasto tandēmu iepriekšējās Saeimas vēlēšanās izjauca "Stabilitātei!". Un šoreiz šajā vēlētāju spektrā mēģināja trāpīt jau vismaz piecas partijas.
Starts Eiropas Parlamenta vēlēšanās nogludina «Jaunās Vienotības» ceļu uz eirokomisāra krēslu
Starts Eiropas Parlamenta vēlēšanās nogludina «Jaunās Vienotības» ceļu uz eirokomisāra krēslu
Valdības vadošajai partijai "Jaunā Vienotība" (JV) Eiropas Parlamenta vēlēšanās varētu būt padevies labāks starts, nekā pirms tam uzrādīja aptaujas. Saskaņā ar neoficiālajiem rezultātiem tai prognozē pat divus mandātus. Ja "Jaunā Vienotība" tiešām būs līderos, tas atvieglos izšķiršanos par Eiropas Komisijas komisāra portfeļa atdošanu saraksta līderim, pašreizējam komisāram Valdim Dombrovskim.
Neoficiālie dati: Eiroparlamenta vēlēšanās līderos «Jaunā Vienotība» un Nacionālā apvienība
(papildi...
Neoficiālie dati: Eiroparlamenta vēlēšanās līderos «Jaunā Vienotība» un Nacionālā apvienība (papildināts)
Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Latvijā lielāko balsu skaitu varētu būt ieguvušas "Jaunā Vienotība" (JV) un Nacionālā apvienība (NA), liecina Latvijas Televīzijas (LTV) rīcībā esošie neoficiālie dati par rezultātu tendencēm. Oficiāli provizoriskos rezultātus Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) publiskos līdz ar pārējām Eiropas Savienības valstīm svētdienas, 9. jūnija, noslēgumā (pusnaktī).
Ielu intervijas: Iedzīvotāji vēlas labu Latvijas interešu pārstāvniecību Eiropas Parlamentā
Ielu intervijas: Iedzīvotāji vēlas labu Latvijas interešu pārstāvniecību Eiropas Parlamentā
Iespēja Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās balsot jebkurā Latvijas vietā ne vienu vien iedzīvotāju rosināja vēlēt tai vietā, uz kuru ir atbraucis atpūsties. Kuldīgas novadā bija īpaši liels cilvēku pieplūdums, un tas atspoguļojies arī rezultātos – tur ir bijusi vislielākā vēlētāju aktivitāte Kurzemē. Uzrunātie cilvēki atzina, ka ievēlētajiem deputātiem vairāk jādomā, kā savam vēlētājam stāstīt par savu paveikto Eiropā, kā arī darīt visu, lai ir vairāk sadzirdēts viņu viedoklis gan lauksaimniecības, gan ekonomiskajos jautājumos.     
Ukraiņi «pērk» mums laiku. Vai izmantojam to lietderīgi? Saruna ar Ukrainas spēku atbalsta fonda pār...
Ukraiņi «pērk» mums laiku. Vai izmantojam to lietderīgi? Saruna ar Ukrainas spēku atbalsta fonda pārstāvi
Laiku, ko mums "pērk" ukraiņi, atvairot savā zemē Krievijas iebrukumu, mēs neizmantojam līdz galam lietderīgi savu aizsardzības spēku un civilās aizsardzības stiprināšanai. Tā sarunā Latvijas Radio raidierakstā "Drošinātājs" vērtēja finansists, zemessargs un labdarības fonda "Support Azov Latvia" kodola dalībnieks Kārlis Krastiņš, kurš kopā ar domubiedriem gādā palīdzību Ukrainas bruņoto spēku vienībām.
Dizaina un mārketinga nozaru eksperti: Politiķu reklāmām naudas daudz, bet kampaņas visbiežāk neuzru...
Dizaina un mārketinga nozaru eksperti: Politiķu reklāmām naudas daudz, bet kampaņas visbiežāk neuzrunāja
Eiropas Parlamenta vēlēšanu priekšvēlēšanu aģitācijas periods noslēdzās ceturtdienas, 6. jūnija, vakarā. Partiju tēriņi reklamēšanās aktivitātēm pārsnieguši divus miljonus eiro. Vai pieeja un instrumenti popularitātes celšanai izmantoti pietiekami gudri, lai veicinātu aktivitāti nu jau aizvadītajās vēlēšanās? Latvijas Radio uzrunāto ekspertu atbilde ir, ka drīzāk ne, aicinot to neaizmirst pirms nākamajām vēlēšanām.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd