Ārzemēs
NATO samits – bez pārsteigumiem, Baidena pārteikšanās vairo šaubas par viņa pārvēlēšanu
(papildināts...
NATO samits – bez pārsteigumiem, Baidena pārteikšanās vairo šaubas par viņa pārvēlēšanu (papildināts)
Trīs dienu ilgais NATO 75. jubilejas samits Vašingtonā šonakt ir noslēdzies. Tas aizritēja bez īpašiem pārsteigumiem, bet ar lielākas militārās palīdzības apsolījumu Ukrainai. Pārsteigumus samita beigās sagādāja ASV prezidents Džo Baidens, divas reizes pārsakoties un nosaucot Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski par Putinu un savu viceprezidenti Kamalu Herisu par Trampu. Baidena pārteikšanās vairoja šaubas par viņa piemērotību ASV prezidenta amatam, lai gan viņš ceturtdien turpināja uzstāt, ka kandidēs uz pārvēlēšanu amatā.
Vētras un lietusgāzes rada postījumus Vācijā, Polijā un Lietuvā
(papildināts)
Vētras un lietusgāzes rada postījumus Vācijā, Polijā un Lietuvā (papildināts)
Lietusgāzes un spēcīgais vējš radījis postījumus ne tikai Latvijā, bet arī vairākās citās Eiropas valstīs. Par nolauztiem kokiem, applūdušiem ceļiem un citām problēmām ziņo arī no Vācijas, Polijas un Lietuvas.

Vācijas pilsētā Raštatē netālu no robežas ar Franciju lietus laikā applūda pagrabi un tuneļi, un avārijas dienesti saņēma apmēram 100 izsaukumu. Stiprais lietus un vējš nodarīja dažādus postījumus ēkām un infrastruktūras objektiem.
Izraēlas armijā pagaidām neiesauc ultraortodoksālos ebrejus
Izraēlas armijā pagaidām neiesauc ultraortodoksālos ebrejus
Izraēlā turpinās diskusijas par Augstākās tiesas lēmumu atļaut iesaukt militārajā dienestā ultraortodoksālos ebrejus. Šķietami specifiskais jautājums iegūst citu jēgu, ja atceras, ka reliģiskās tradīcijas stingri ievēro vairāk nekā miljons ebreju jeb 13% no valsts iedzīvotājiem.
Ķīna sāk attīstīt izmantoto tekstilmateriālu pārstrādi
Ķīna sāk attīstīt izmantoto tekstilmateriālu pārstrādi
Izmantotu tekstilmateriālu pārstrādi sāk attīstīt arī lielākajā to ražotājvalstī – Ķīnas Tautas Republikā. Tomēr izmesto apģērbu pārstrādi citos materiālos vai atkārtotu izmantošanu šeit kavē gan juridiski šķēršļi, gan cilvēku paradumi un loģistikas problēmas.
Prezidents Rinkēvičs: Jo tālāk no Ukrainas, jo mazāk cilvēkiem šis apdraudējums šķiet reāls
Prezidents Rinkēvičs: Jo tālāk no Ukrainas, jo mazāk cilvēkiem šis apdraudējums šķiet reāls
"Jo tālāk tu esi no Ukrainas, jo plašākai sabiedrībai un arī daudziem valstsvīriem un valstssievām mazāk šķiet, ka šis apdraudējums ir reāls," Latvijas Radio intervijā ASV notikušajā NATO samitā sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Tāpēc, lai cerētu uz ASV atbalstu un stiprinātu NATO, vienīgais veids ir pašiem darīt vairāk aizsardzības stiprināšanai. 
Krievijas raķetēs atrodamas Rietumos ražotās komponentes
Krievijas raķetēs atrodamas Rietumos ražotās komponentes
Pirmdien Krievijas uzbrukumam Kijivas bērnu slimnīcai "Ohmatdit" izmantotās raķetes "Kh-101" ražošanā varētu būt izmantotas detaļas, kas izgatavotas Rietumos. Par to, atsaucoties uz informētiem avotiem Ukrainā, vēsta laikraksts "Financial Times" (FT).
Vašingtonas samits apstiprina NATO apņēmību iegrožot Krieviju
Vašingtonas samits apstiprina NATO apņēmību iegrožot Krieviju
ASV galvaspilsētā Vašingtonā ceturtdien noslēdzas NATO jubilejas samits, kura mērķis bija demonstrēt alianses spēku un apliecināt gatavību apturēt jebkuru Rietumu pasaules ienaidnieku. Tiesa gan, samita darba kārtību lielā mērā aizēnojušas ASV prezidenta Džo Baidena problēmas, jo medijos par viņa izredzēm noturēties pie varas runāts ne mazāk kā par citiem aktuāliem jautājumiem.
Ap ASV prezidenta Baidena galvu savelkas arvien tumšāki mākoņi
Ap ASV prezidenta Baidena galvu savelkas arvien tumšāki mākoņi
Vašingtonā ceturtdien turpinās NATO līderu samits, bet ASV medijos to ir aizēnojusi drāma ap prezidenta Džo Baidena kandidēšanu novembrī gaidāmajās prezidenta vēlēšanās. Lai gan Baidens un viņa komanda turpina uzsvērt, ka 81 gadu vecais politiķis negrasās izstāties no cīņas, ap viņu savelkas arvien tumšāki mākoņi, izskanot jauniem aicinājumiem atteikties no kandidēšanas.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd