Ārzemēs
Aptauja: Lielbritānijas parlamenta vēlēšanās leiboristiem sola pārliecinošāko uzvaru 30 gadu laikā
(...
Aptauja: Lielbritānijas parlamenta vēlēšanās leiboristiem sola pārliecinošāko uzvaru 30 gadu laikā (papildināts)
Briti ceturtdien izvēlas 650 deputātus parlamenta apakšpalātai un tās partijas līderis, kas iegūs visvairāk pārstāvju – kļūs par premjeru. Konservatīvie un leiboristi tradicionāli dominē Lielbritānijas politikā saskaņā ar britu vēlēšanu sistēmu – te no katra apgabala ievēl tikai vienu no kandidātiem un par citiem kandidātiem nodotās balsis  tajā apgabalā neko neietekmē.
Ukrainas žurnālisti ceļ trauksmi par valsts varas spiedienu un preses brīvības ierobežošanu
Ukrainas žurnālisti ceļ trauksmi par valsts varas spiedienu un preses brīvības ierobežošanu
Ukrainas žurnālisti un mediju uzraugi turpina paust bažas par preses brīvības samazināšanos valstī. Vairākus mēnešus pēc tam, kad uzbrukumi pētnieciskajiem žurnālistiem izraisīja sabiedrības sašutumu un nosodījumu, mediji joprojām saskaras ar dažāda veida varas iestāžu spiedienu, stāsta Ukrainas laikraksta "Kyiv Independent" uzrunātie mediju pārstāvji.
Lielbritānijā sākas parlamenta vēlēšanas. Vai konservatīvo 14 varas gadiem tiks pielikts punkts?
Lielbritānijā sākas parlamenta vēlēšanas. Vai konservatīvo 14 varas gadiem tiks pielikts punkts?
Šīs dienas galvenais notikums pasaulē, kam pievērsta pastiprināta uzmanība, ir Lielbritānijas parlamenta apakšpalātas vēlēšanas. Lielākā daļa vēlētāju aptauju pēdējos mēnešos uzrāda, ka tajās pārliecinošu uzvaru varētu gūt leiboristi, bet valdošajai Konservatīvajai partijai varētu būt sliktākie panākumi pēdējās desmitgadēs. Kādi ir svarīgākie jautājumi, kas var izšķirt vēlēšanu iznākumu, un kā to var izjust valstī dzīvojošie latvieši?
Karš nemazina ukraiņu mīlestību pret ziediem
Karš nemazina ukraiņu mīlestību pret ziediem
Neraugoties uz Krievijas pilna mēroga iebrukumu un cīņām frontē, ukraiņi nav pazaudējuši mīlestību pret ziediem. Tos izmanto, apsveicot tuvus cilvēkus, reklāmās, apstādījumos un dārzos.
Krievija sāk uzbrukt Harkivai ar vadāmām aviobumbām
Krievija sāk uzbrukt Harkivai ar vadāmām aviobumbām
Krievijas armija uzbrukumos Ukrainas pilsētai Harkivai sākusi izmantot vadāmas aviobumbas. Gaisa uzbrukumi šai ziemeļu daļas pilsētai notiek nepārtraukti, un arī šonedēļ pienāca ziņas par cietušiem civiliedzīvotājiem.
Itālijas premjere Meloni mēģina norobežoties no antisemītisma savā partijā
Itālijas premjere Meloni mēģina norobežoties no antisemītisma savā partijā
Kamēr daudzi politikas vērotāji un arī finanšu tirgi ar interesi un satraukumu gaida Francijas parlamenta vēlēšanu iznākumu, kas varētu ļaut galēji labējiem spēkiem nākt pie varas, Itālijā premjere Džordžija Meloni mēģina norobežoties no pārmetumiem antisemītismā un fašisma ideju atbalstīšanas viņas partijā "Itālijas brāļi". Pētnieciskie žurnālisti jūnijā atklāja, ka partijas jaunatnes organizācijas biedru vidū nereti izskan ļoti aizvainojoši izteikumi pret ebrejiem un citu rasu pārstāvjiem, kā arī nostalģija par fašisma režīmu.
Krievijas triecienā Dņipro nogalināti vismaz 5 cilvēki, tostarp 14 gadus veca meitene
(papildināts)
Krievijas triecienā Dņipro nogalināti vismaz 5 cilvēki, tostarp 14 gadus veca meitene (papildināts)
Krievija trešdienas rītā uzbrukusi Dņipropetrovskas apgabalam. Gaisa spēkiem izdevies notriekt "Iskander" raķetes un 10 citus mērķus, taču okupantu triecienos dzīvību zaudējuši un ievainoti vairāki cilvēki. Tikmēr Ukrainai cenšoties nodrošināt plašāku ne tikai militāro, bet arī finansiālo palīdzību, sagaidīts arī lēmums no Starptautiskā Valūtas fonda, kas Ukrainai lēmis piešķirt palīdzību 2,2 miljardu ASV dolāru apmērā.
Karību jūrā plosās viesuļvētra «Berila»
Karību jūrā plosās viesuļvētra «Berila»
Karību jūras dienvidaustrumu reģionā plašus postījumus nodarījusi šā gada lielākā viesuļvētra "Berila". Līdz šim dzīvību zaudējuši vismaz septiņi cilvēki, taču bojāgājušo skaits noteikti pieaugs, jo vētra pieņemas spēkā un virzās uz Jamaikas pusi.
Baidens plāno publiskus pasākumus, mēģinot kliedēt bažas par spējām pildīt prezidenta pienākumus
(pa...
Baidens plāno publiskus pasākumus, mēģinot kliedēt bažas par spējām pildīt prezidenta pienākumus (papildināts)
ASV prezidents Džo Baidens tuvākajās dienās tiksies ar Kongresa līderiem un demokrātu gubernatoriem, sniegs interviju televīzijai un rīkos preses konferenci, lai novērstu pieaugošās bažas par savām spējām pildīt prezidenta pienākumus pēc katastrofālā snieguma pagājušās nedēļas debatēs ar republikāņu kandidātu Donaldu Trampu, otrdien paziņoja Baltais nams.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd