Ārzemēs
Baidens un Tramps ar uzvarām «Lielās otrdienas» balsojumā strauji pietuvojas atkārtotai cīņai par Ba...
Baidens un Tramps ar uzvarām «Lielās otrdienas» balsojumā strauji pietuvojas atkārtotai cīņai par Balto namu (papildināts)
ASV prezidents Džo Baidens un eksprezidents Donalds Tramps pārliecinoši uzvarējuši tā dēvētās "Lielās otrdienas" priekšvēlēšanās, kurās virkne štatu izraudzījās Demokrātu un Republikāņu partiju kandidātus prezidenta vēlēšanām. Tas nozīmē, ka ASV prezidenta vēlēšanās novembrī, visticamāk, atkal gaidāma Baidena un Trampa spēkošanās.
Vācijā kārtējo streiku dēļ būs satiksmes problēmas
Vācijā kārtējo streiku dēļ būs satiksmes problēmas
Vācijā trešdienas vakarā sāksies kārtējais vilcienu mašīnistu streiks, bet ceturtdien un piektdien līdzīgu akciju rīkos aviokompānijas "Lufthansa" darbinieki. Streiki radīs nopietnas satiksmes problēmas visā valstī.
ASV vēstnieks: Latvija var paļauties uz noturīgu partnerību ar ASV
ASV vēstnieks: Latvija var paļauties uz noturīgu partnerību ar ASV
"Es nevaru iedziļināties katrā hipotēzē, kas notiktu, ja iebruktu kāds karaspēks vai piepildītos kāds scenārijs, bet tas, pie kā mēs strādājam, ir būt drošiem, ka mēs esam gatavi aizstāvēt, kā prezidents Džo Baidens teica, katru NATO teritorijas collu šodien un rīt, un ilgtermiņā, lai risinātu šos izaicinājumus, šos ilgstošos Krievijas draudus, ko mēs redzam," tā Latvijas Televīzijas raidījumā "Viens pret vienu" pauda ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons. 
Krimā nogremdēts krievu patruļkuģis
(papildināts)
Krimā nogremdēts krievu patruļkuģis (papildināts)
Krievija ir zaudējusi vēl vienu Melnās jūras kara flotes kuģi, otrdien apstiprināja Ukrainas izlūkdienests. Šoreiz Ukrainas spēkiem izdevās nogremdēt patruļkuģi "Sergejs Kotovs", kas bija viens no modernākajiem kuģiem Krievijas Melnās jūras kara flotē. Notikušais kārtējo reizi apstiprināja Ukrainas spēku efektivitāti Melnajā jūrā, kuras aizsargāšana ir svarīga, lai valsts varētu nodrošināt graudu un citu lauksaimniecības produktu eksportu.
Eiropas Komisija: Līdz 2030. gadam vismaz pusei militāro iepirkumu jābūt no Eiropas uzņēmumiem
Eiropas Komisija: Līdz 2030. gadam vismaz pusei militāro iepirkumu jābūt no Eiropas uzņēmumiem
Krievijas pilna mēroga karš pret Ukrainu ir licis Eiropai sākt mainīt attieksmi pret savu drošību un aizsardzību. Tādēļ Eiropas Komisija ir nākusi klajā ar stratēģiju un konkrētiem priekšlikumiem aizsardzības industrijas ražošanas jaudas palielināšanai. Tā uzskata, ka Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm vajadzētu aktīvāk ieguldīt kopīgos projektos, tādējādi padarot šos ieguldījumus efektīvākus.
Zviedrija kāpina bruņojuma eksportu uz ārvalstīm
Zviedrija kāpina bruņojuma eksportu uz ārvalstīm
Zviedrijas bruņojuma eksports uz ārvalstīm pagājušajā gadā audzis par 18 procentiem, liecina Zviedrijas Stratēģiskas nozīmes preču inspektorāta publicētā informācija. Saražotā bruņojuma eksporta vērtība sasniedza 18 miljardus Zviedrijas kronu jeb 1,6 miljardus eiro.
Ukrainā saasinājusies iekšpolitiskā cīņa starp Zelenski un Porošenko vadīto opozīciju
Ukrainā saasinājusies iekšpolitiskā cīņa starp Zelenski un Porošenko vadīto opozīciju
Divus gadus ilgajā cīņā pret Krievijas pilna mēroga iebrukumu Ukrainas tauta un arī politiķi izrādījuši lielu vienotību, taču pēdējā laikā līdz ar sarežģīto situāciju frontē saasinājušās arī Ukrainā pie varas esošo spēku un opozīcijas politiķu domstarpības. Nesaskaņu risināšanā iesaistītas pat Eiropas Savienības (ES) institūcijas.
Izraēla atsauc vēstnieku ANO
Izraēla atsauc vēstnieku ANO
Izraēla pirmdien atsauca vēstnieku ANO Giladu Erdanu, saasinoties ebreju valsts konfliktam ar starptautisko organizāciju saistībā ar "Hamās" kaujinieku 7. oktobra uzbrukumu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd