Ārzemēs
Kamalas Harisas misija: sakaut Trampu un kļūt par pirmo sievieti ASV prezidenta amatā
Kamalas Harisas misija: sakaut Trampu un kļūt par pirmo sievieti ASV prezidenta amatā
Demokrātu politiķe Kamala Harisa savulaik ilgus gadus strādāja par prokurori, un viņas uzdevums bija panākt, lai "sliktie puiši" tiktu saukti pie atbildības un iesēdināti aiz restēm. Savukārt tagad ASV demokrāti grasās viņai uzticēt vēl sarežģītāku misiju: uzvarēt ASV prezidenta vēlēšanās un nepieļaut, pēc viņu domām, "vissliktākā puiša" Donalda Trampa atgriešanos Baltā nama saimnieka postenī.
Kurš kandidēs Baidena vietā? Herisas konkurenti un viceprezidenta kandidāti
(papildināts)
Kurš kandidēs Baidena vietā? Herisas konkurenti un viceprezidenta kandidāti (papildināts)
Džo Baidenam izstājoties no cīņas par nākamā ASV prezidenta amatu, par reālāko demokrātu kandidāti kļuvusi tagadējā ASV viceprezidente Kamala Herisa. Viņu izvirzīt augustā gaidāmajā Demokrātu partijas konventā aicinājis arī Baidens. Jau izskanējušas vairākas versijas, kurš varētu būt Herisas virzītais ASV viceprezidenta kandidāts. Vienlaikus arī Herisas nominācija nav garantēta, un tie paši, kuri tiek minēti kā viņas cīņu biedri, iespējams, varētu būt arī Herisas konkurenti. 
Kā Kremlis izmanto slavenības savā propagandā
Kā Kremlis izmanto slavenības savā propagandā
Pasākumu sezona rit pilnā sparā, taču ir virkne ārzemju mākslinieku, kuriem Latvijā iebraukt ir liegts, jo viņi atrodas nevēlamo personu sarakstā. Kā viens no pamatojumiem, lai kāds tiktu iekļauts šajā sarakstā, ir tieša vai netieša atbalsta paušana Krievijas agresijai Ukrainā – ar mākslinieka izteikumiem, darbībām vai attiecībām ar Krievijas valdību.
Ārpolitikas pētnieks: Herisa būtu loģiska izvēle demokrātu kandidatūrai ASV prezidenta amatam
(papil...
Ārpolitikas pētnieks: Herisa būtu loģiska izvēle demokrātu kandidatūrai ASV prezidenta amatam (papildināts)
Pēc ASV prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no cīņas par nākamā ASV prezidenta amatu Demokrātu partijai loģiska izvēle būtu ASV viceprezidentes Kamalas Herisas kandidatūra, intervijās LTV raidījumā "Rīta Panorāma" un Latvijas Radio komentēja Ģeopolitikas pētījumu centra direktors, Hārvarda universitātes viespētnieks Māris Andžāns.
Aptauja: Ap 44% ukraiņu gatavi miera sarunām ar Krieviju
Aptauja: Ap 44% ukraiņu gatavi miera sarunām ar Krieviju
Ap 44% ukraiņu būtu gatavi miera sarunām ar Krieviju. Tomēr vairākums nepiekrīt nevienam no Krievijas izvirzītajiem noteikumiem. Tā secināts aptaujā, ko jūnijā veikuši Ukrainas domnīcas "Razumkov centr" pētnieki.
Ar skaistām deklarācijām Putina un Lukašenko režīmus neizdosies gāzt. Uz ko cer Krievijas un Baltkri...
Ar skaistām deklarācijām Putina un Lukašenko režīmus neizdosies gāzt. Uz ko cer Krievijas un Baltkrievijas opozīcija trimdā
Baltkrievijas vadonis Aleksandrs Lukašenko ir pie varas jau 30 gadu; Krievijas diktators Vladimirs Putins valda jau gandrīz ceturtdaļgadsimtu. Viņiem ir izdevies gandrīz pilnībā iznīdēt jebkādu opozīciju valsts iekšienē; redzamākie opozīcijas līderi ir nobendēti vai aizbēguši uz ārzemēm. Taču no ārzemēm panākt demokrātiskas pārmaiņas šajās valstīs ir gandrīz neiespējami.
Tautieši Lielbritānijā iztaujā premjeri Eviku Siliņu
Tautieši Lielbritānijā iztaujā premjeri Eviku Siliņu
Latvijas premjerministre Evika Siliņa ("Jaunā Vienotība") nupat kā pārstāvēja Latviju Lielbritānijā notiekošajā Eiropas politiskās kopienas samitā. Taču par spīti saspringtajam grafikam tika atrasts laiks, lai satiktos ar tautiešiem Londonā.
Tramps pēc atentāta atgriežas priekšvēlēšanu kampaņā; demokrāti turpina spriest par Baidena dalību
Tramps pēc atentāta atgriežas priekšvēlēšanu kampaņā; demokrāti turpina spriest par Baidena dalību
Amerikas Savienoto Valstu (ASV) prezidenta vēlēšanu kampaņā atgriezies republikāņu partijas kandidāts Donalds Tramps. Naktī pēc Latvijas laika notika pirmais kampaņas mītiņš kopš neveiksmīgā Trampa slepkavības mēģinājuma. Tikmēr Demokrātiskās partijas biedru vidū turpinās diskusijas par to, vai Baltā nama saimniekam Džo Baidenam atsaukt savu kandidatūru no tālākās cīņas pirms rudenī gaidāmajām prezidenta vēlēšanām.
Zelenskis: Kara «karsto fāzi» varētu izbeigt jau šogad
Zelenskis: Kara «karsto fāzi» varētu izbeigt jau šogad
Ar diplomātijas palīdzību Ukrainas kara "karsto fāzi" varētu izbeigt jau šogad – tā nesenā intervijā BBC izteicies Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Viņš cer, ka otrais miera samits, uz kuru ielūgta arī Krievija, varētu virzīt tuvāk kara beigām.
Izraēlas atbildes uzbrukums hutiešiem palielina plašāka reģionālā konflikta iespējamību
Izraēlas atbildes uzbrukums hutiešiem palielina plašāka reģionālā konflikta iespējamību
Vakar vakarā Izraēla veikusi uzbrukumu Jemenā esošajiem hutiešu nemierniekiem. Amatpersonas Jeruzalemē atklāti saka, ka tā ir tieša atbilde uz hutiešu veiktajiem dronu un raķešu uzbrukumiem Izraēlai pēdējo mēnešu laikā. Tos lielākoties Izraēlas spēkiem līdz šim izdevās pārtvert. Hutieši ir solījuši dot atbildes triecienus. Turklāt šorīt Izraēlas bruņotie spēki paziņojuši, ka ir pārtvēruši hutiešu raķeti, kura tika raidīta Eilatas virzienā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd