Kultūra bērniem
«Liepājas Mākslas forumā» pirmizrādi piedzīvos Liepājas Leļļu teātra izrāde mazajiem skatītājiem «Ma...
«Liepājas Mākslas forumā» pirmizrādi piedzīvos Liepājas Leļļu teātra izrāde mazajiem skatītājiem «Mazais cilvēks»
No 24. līdz 26. septembrim jau septīto reizi notiks Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” organizētais mūsdienu mākslas festivāls “Liepājas Mākslas forums”. Pirmoreiz festivāla pastāvēšanas laikā tiks īstenota sadarbība ar “Liepājas Leļļu teātri” – mazākie foruma apmeklētāji kopā ar vecākiem būs pirmie, kas vizuāli krāšņā iestudējumā skatīs un piedzīvos  režisora Ģirta Šoļa interpretāciju par Ērika Kestnera darbu “Mazais cilvēks”, paziņojumā presei informēja pasākuma organizatori.
Rīgas Starptautiskais kino festivāls izziņo ģimenes filmu programmu, aicina pieteikties bērnu žūrija...
Rīgas Starptautiskais kino festivāls izziņo ģimenes filmu programmu, aicina pieteikties bērnu žūrijai
RIGA IFF ģimenes filmu programma KIDS’ REEL (iepriekš KIDS WEEKEND) ir publicējusi savas programmas sastāvu! Šogad no 14. – 24. oktobrim bērnu auditorijai paredzētās pilnmetrāžas un īsmetrāžas filmas būs iespējams redzēt abās festivāla nedēļas nogalēs, piedāvājot priekpilnus ekrāna piedzīvojumus, paziņojumā presei informē pasākuma organizatori.
Rīgas Mākslas telpa aicina uz bērnu radošo nodarbību «Piloti»
Rīgas Mākslas telpa aicina uz bērnu radošo nodarbību «Piloti»
Vizuālās mākslas izstādes “Hanzas jaunais zelts” ietvaros šo svētdien, 12. septembrī, plkst. 11.30 izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa” norisināsies bērnu radošā nodarbība “Piloti”, paziņojumā presei informēja pasākuma organizētāji.
Bērnu rītā piedāvā animācijas filmu «Dullā vista Turu» un radošo darbnīcu
Bērnu rītā piedāvā animācijas filmu «Dullā vista Turu» un radošo darbnīcu
Atsākoties kino sezonai, kinoteātrī “Kino Bize” katru otro svētdienu norisināsies Bērnu rīti. Pirmais no tiem 12. septembrī plkst. 11.00, kad uz lielā ekrāna tiks rādīta jaunā animācijas filma “Dullā vista Turu”. Pēc filmas apmeklētāji aicināti uz tematiski saistītu radošo darbnīcu, paziņojumā presei informēja kinoteātra pārstāvji.
Radioteātra jaunums -  Laura Gundara darbs «Sveiks, Vali!»; vectēva Vaļa lomā Varis Brasla
Radioteātra jaunums - Laura Gundara darbs «Sveiks, Vali!»; vectēva Vaļa lomā Varis Brasla
Sākot ar 12. septembri, Latvijas Radio 1 klausītājiem piedāvā Radioteātra pirmatskaņojumu – rakstnieka Laura Gundara darba „Sveiks, Vali!” iestudējumu bērniem, ko režisējis pats grāmatas autors. Tas skanēs četrus svētdienas rītus pēc kārtas plkst.10.35 un būs pieejams arī mājaslapā latvijasradio.lv un bernistaba.lsm.lv. Pirmoreiz Radioteātrī lomu ieskaņojis daudzu iemīļotu filmu godalgotais režisors Varis Brasla, kurš pārtapis par vectēvu Vali, paziņojumā presei informēja Latvijas Radio pārstāvji.
Par citādo, savādo un neierasto bērnu un jauniešu literatūrā jeb ceļvedis vecākiem atvērtas jaunās p...
Par citādo, savādo un neierasto bērnu un jauniešu literatūrā jeb ceļvedis vecākiem atvērtas jaunās paaudzes audzināšanā
Pirms dažiem desmitiem gadu, kad es vēl pati biju bērns, ļoti apzinīga un paklausīga skolniece mazā lauku skoliņā, par dažādību un citādību bija pieņemts runāt pieklusināti. Skolotājas un vecāki arvien atgādināja uz cilvēkiem ratiņkrēslos neskatīties, par savādību nerunāt un nesmieties, ikdienas runā neizmantot tādus vārdus kā idiots, daunis vai zilais. Mēs tikām audzināti par pieklājīgiem, taču vai par atvērtiem, pieņemošiem un līdztiesīgiem? Diez vai! Manas paaudzes cilvēki par tādiem auga un joprojām aug paši, mācoties no ārvalstīs pieredzētā, jā, arī no kino, mūzikas un, protams, arī literatūras. Literatūra ir kā dažādības, tolerances un atvērtāka prāta atbalss, turklāt ieskandināt šīs vērtības jaunākajā paaudzē varam jau no bērnības.
Radošas idejas katrai dienai