Kultūra bērniem
Mazā klausītāja pirmie soļi simfoniskajā mūzikā – pasaulslavenā pasaka «Pēterītis un vilks» Liepājā
Mazā klausītāja pirmie soļi simfoniskajā mūzikā – pasaulslavenā pasaka «Pēterītis un vilks» Liepājā
Sestdien, 10. decembrī, šajā pirmssvētku gaidīšanas laikā, koncertzāle "Lielais dzintars" piedāvā skolas un pirmsskolas vecuma bērniem iepazīt vienu no simfoniskās pasaules populārākajiem darbiem – krievu komponista Sergeja Prokofjeva muzikālo pasaku "Pēterītis un vilks". Simfoniskās pasakas režisors ir Liepājas teātra aktieris Mārtiņš Kalita, stāstnieka lomā iejūtas aktieris Egons Dombrovskis, bet pie diriģenta pults – Kaspars Ādamsons.
«Katliņpauris» – leļļu teātra izrāde dēliem un tēviem
«Katliņpauris» – leļļu teātra izrāde dēliem un tēviem
Latvijas Leļļu teātrī pirmizrādi piedzīvos režisora Edgara Niklasona iestudētā izrāde “Katliņpauris”. Izrādes veidotāji aicina to skatīties dēliem kopā ar saviem tēviem, informē Latvijas televīzijas raidījumā “Rīta panorāma”.
Ziemassvētku «šanas» – pikošanās, piparkūkošanās, svečošanās. Četras leļļu izrādes mazajiem skatītāj...
Ziemassvētku «šanas» – pikošanās, piparkūkošanās, svečošanās. Četras leļļu izrādes mazajiem skatītājiem
Septiņās nedēļas nogalēs Liepājas Leļļu teātris skatītājiem piedāvās četrus saturiski atšķirīgus un krāšņus iestudējumus, kuri uzbur svētku laika prieku. Decembrī un janvārī gaidāmajās izrādēs iekļautas visas tās “šanas”, kas raksturīgas gadumijai un Ziemassvētku laikam – pikošanās, piparkūkošanās, svečošanās, vēstuļu un apsveikumu rakstīšanas, dāvanu saiņošanas un, protams, ticēšana Ziemassvētku brīnumam, paziņojumā presei pauda teātra pārstāvji.  
Latvijas Leļļu teātrī divas pirmizrādes mazajiem skatītājiem
(papildināts)
Latvijas Leļļu teātrī divas pirmizrādes mazajiem skatītājiem (papildināts)
Decembra pirmajā pusē Latvijas Leļļu teātris skatītāju vērtējumam nodos divas pirmizrādes, kas rudens periodā tapušas par spīti mājsēdei un citiem ierobežojumiem. 10. decembrī Andreja Usačova darba “Gudrā sunīte Soņa” skatuves versija sagaidīs visjaunākos teātra apmeklētājus, savukārt 12. decembrī pirmizrāde Edgara Niklasona oriģināldarbam “Katliņpauris” skolas vecuma bērniem, paziņojumā presei informēja teātra pārstāvji.
Klasiskā mūzika bērniem – aicina uz simfonisko pasaku «Pēterītis un vilks»
Klasiskā mūzika bērniem – aicina uz simfonisko pasaku «Pēterītis un vilks»
Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” šo sestdien, 11. decembrī, plkst. 12.00 aicina ģimenes ar bērniem iepazīt vienu no simfoniskās mūzikas pasaules hitiem — krievu komponista Sergeja Prokofjeva muzikālo pasaku “Pēterītis un vilks”. Režisora Mārtiņa Kalitas veidoto muzikālo programmu izpildīs Liepājas Simfoniskais orķestris un diriģents Kaspars Ādamsons, bet stāstnieka lomā iejutīsies Liepājas teātra aktieris Egons Dombrovskis, paziņojumā presei informēja pasākuma organizētāji.
«Kas pazudis? Kas uzradies?» – izdots jauns Tutas un viņas draugu mūzikas albums bērniem
«Kas pazudis? Kas uzradies?» – izdots jauns Tutas un viņas draugu mūzikas albums bērniem
Apvienojot bērnu raidījumu “Tutas lietas”, “Ukulele” un detektīvseriāla “Emī un Rū” skanīgās dziesmas, izdots mūzikas albumu “Kas pazudis? Kas uzradies?”. Jaunais albums saviem mazajiem un lielajiem klausītājiem visā Latvijā un pasaulē pieejams no 1. decembra, paziņojumā presei informēja albuma izdevējs producents “Ausma”.
Brīvdabas muzeju apdzīvo Skalbes un Plūdoņa pasaku tēli
Brīvdabas muzeju apdzīvo Skalbes un Plūdoņa pasaku tēli
Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ir viens no senākajiem un plašākajiem brīvdabas muzejiem Eiropā. Tā platība ir 87 hektāri, un tieši šobrīd tur atklāta jauna Ziemas pasaku taka, aicinot ikvienu doties veselīgā pastaigā un iepazīt tēlus no latviešu tautas pasakām, kā arī varoņus no latviešu literatūras klasikas darbiem.
«LeNeSOns un Šūmaņa «Karnevāls»» – klasiskās mūzikas koncerts mazajiem
«LeNeSOns un Šūmaņa «Karnevāls»» – klasiskās mūzikas koncerts mazajiem
Jau šo sestdien, 4. decembrī, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) aicina savus mazākos klausītājus uz koncertizrādi “LeNeSOns un Šūmaņa “Karnevāls”” Lielajā ģildē. Iemīļotais bērnu draugs – lelle LeNeSOns – ar dažādiem piemēriem palīdzēs izzināt mūzikas apvāršņus un orķestra noslēpumus, skaidros koncertā dzirdēto, kā arī mācīs uzvedības normas klasiskās mūzikas koncertos, paziņojumā presei informēja pasākuma organizētāji.
Radošas idejas katrai dienai