Kultūra bērniem
Sarunām par svarīgo. Kultūras izlase skolēniem valsts svētku mēnesī
Sarunām par svarīgo. Kultūras izlase skolēniem valsts svētku mēnesī
Šķiet, šoruden Saeimas vēlēšanu gaisotnē un starptautisko notikumu ietekmē vairāk nekā parasti publiskās un privātās situācijās runāts par demokrātiju, par valsts un indivīda attiecībām, par patriotismu, par senāku un nesenāku vēstures notikumu atstātajām (vai iedomātajām) pēdām mūsu šodienas uzskatos un rīcībā utt. Lai arī ātru un vienkāršu pareizo atbilžu, kā jau demokrātijā, nav, vismaz vakarīgām sarunām ģimenes un draugu lokā tēmu netrūka, un nu skolotāji var priecāties, ka viņu rīcībā ir kaudzēm aktuālu materiālu, ko ieteikt skolēniem dažādu tēmu, tai skaitā pretrunīgu jautājumu, pētīšanai, analizēšanai, diskutēšanai, vērtēšanai.
Brīvdabas muzejā Mārtiņdienu svinēs 13. novembrī
Brīvdabas muzejā Mārtiņdienu svinēs 13. novembrī
Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 13. novembrī no pulksten 11.00 līdz 15.00 tiks svinēta Mārtiņdiena – ar jautru Mārtiņu masku gājienu, Mārtiņdienas gaiļu izstādi, masku, puzuru, sveču darināšanas darbnīcām, kalēja amata demonstrējumiem, rotaļām, dančiem. Apmeklētāji tiek gaidīti ierodamies latviešu tradicionālās maskās, bet būs iespēja tās pašiem darināt arī uz vietas, informēja muzejā.
LNSO mazos klausītājus aicina iepazīties ar Apburto princesi
LNSO mazos klausītājus aicina iepazīties ar Apburto princesi
29. oktobrī Lielajā ģildē notiks koncertuzvedums "LeNeSOns un Čaikovska "Apburtā princese". Iemīļotais bērnu draugs – lelle LeNeSOns – šoreiz mazākos klausītājus iepazīstinās ar Pētera Čaikovska apburto princesi Auroru, feju krustmātēm un sapņu princi.
Kā atrast savu vietu sarežģītajā pasaulē? Nacionālajā teātrī tapusi izrāde bērniem «Pinokio piedzīvo...
Kā atrast savu vietu sarežģītajā pasaulē? Nacionālajā teātrī tapusi izrāde bērniem «Pinokio piedzīvojumi»
Ļauties iztēles un fantāzijas ceļojumam kā lieli, tā mazi skatītāji ir aicināti jaunajā Nacionālā teātra izrādē visai ģimenei "Pinokio piedzīvojumi". Izrādes pamatā ir slavenais itāļu autora Karlo Kollodi darbs, ko iestudējis režisors Reinis Suhanovs. Izrādē ir daudz spēles prieka, un teātris cer, ka tā īpaši piesaistīs bērnus, pēc kuriem pa diviem pandēmijas gadiem teātris ir īpaši noilgojies.
Radošas idejas katrai dienai