Vakcinācijas centros un izbraukumos potētos seniorus uz trešo devu plāno saukt ar īsziņu
(papildināt...
Vakcinācijas centros un izbraukumos potētos seniorus uz trešo devu plāno saukt ar īsziņu (papildināts)
Uzsākot trešās vakcīnas pret Covid-19 nodrošināšanu senioriem virs 65 gadiem, līdz šim vakcinācijas centros, ārstniecības iestādēs un izbraukumā potētie saņems īsziņu ar uzaicinājumu, bet pie ģimenes ārstiem potētos aicina pašus sekot līdzi savam vakcinācijas kalendāram un pieteikties balstvakcinācijai, ja kopš pēdējās devas pagājuši seši mēneši, ieplānojis Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta birojs.
Latvija saņēmusi vēl 21 600 «Janssen» vakcīnas pret Covid-19 devas
Latvija saņēmusi vēl 21 600 «Janssen» vakcīnas pret Covid-19 devas
Latvija otrdien, 5. oktobrī, saņēmusi 21 600 kompānijas "Johnson & Johnson" meitasuzņēmuma "Janssen" ražotās vakcīnas pret Covid-19 devas, informēja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta birojā. Sagaidāms, ka šo vakcīnu piegādes notiks arī turpmākajās nedēļās.
Spriedze un izaicinājumi. Frankfurtes latvietes stāsta par dzīvi Vācijā pandēmijas laikā
Spriedze un izaicinājumi. Frankfurtes latvietes stāsta par dzīvi Vācijā pandēmijas laikā
Covid-19 pandēmija ietekmējusi ne tikai dzimtenē mītošo latviešu ikdienu, bet arī tos, kuri par savām mājām izvēlējušies kādu citu valsti. Izņēmums nav arī Vācijā mītošie latvieši. Par to, kādus izaicinājumus pandēmija ikdienas dzīvē radījusi un kādēļ vakcinācijas temps Latvijā un arī Vācijā krities, Latvijas Radio uzrunāja Frankurtē dzīvojošās latvietes Mārīti, Ilzi un Kristīni.
Politologs: Kamēr slimnīcās nebūs pilnasinīga krīze, nopietnus lēmumus Covid-19 apkarošanai nepieņem...
Politologs: Kamēr slimnīcās nebūs pilnasinīga krīze, nopietnus lēmumus Covid-19 apkarošanai nepieņems
Kamēr nebūs pilnasinīga krīze slimnīcās un nesāksies milzīgas problēmas, netiks pieņemti vērā ņemami politiski lēmumi saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem, kas palīdzētu iegrožot vīrusa izplatību un palielināt Covid-19 vakcinācijas aptveri. Šādu viedokli Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” pauda politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis. 
«Māsas nāve padarīja mani par vakcīnu apšaubītāju» – «Atvērtie faili» pēta Covid-19 vakcīnu kaitīgum...
«Māsas nāve padarīja mani par vakcīnu apšaubītāju» – «Atvērtie faili» pēta Covid-19 vakcīnu kaitīgumu
Latvijā nav neviena oficiāli apstiprināta gadījuma, kad cilvēks būtu nomiris no Covid-19 vakcīnas. Taču sabiedrībā dzirdēti vairāki stāsti par paziņām, kas pazīst cilvēkus, kuru nāvē vainojama Covid-19 vakcīna. Latvijas Radio (LR) raidījums “Atvērtie faili” skaidroja, kāds pamats ir šīm runām un vai oficiālās iestādes tiešām slēpj informāciju par vakcīnu kaitīgumu; arī par to,  kā Latvijā pārbauda, vai cilvēks miris no Covid-19 vakcīnas un vai šajā izmeklēšanā var nonākt pie patiesa secinājuma.
Rosina Covid-19 sertifikātu izsniegt par vakcinēšanos ar jebkuru no PVO atzītajām vakcīnām
Rosina Covid-19 sertifikātu izsniegt par vakcinēšanos ar jebkuru no PVO atzītajām vakcīnām
Veselības ministrija (VM) ierosinājusi Covid-19 sertifikātu Latvijā ļaut saņemt ne tikai tām personām, kas vakcinējušās ar Eiropas Zāļu aģentūras (EZA) apstiprinātajām, bet arī ar citām Pasaules Veselības organizācijas (PVO) atzītām vakcīnām, kuras Latvijā oficiāli tiek atzītas, bet līdz šim nebija tehnisku iespēju tās reģistrēt, liecina VM ierosinātie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".
Vakcinācija pret Covid-19 Latvijā turpinās nemainīgi zemā tempā
Vakcinācija pret Covid-19 Latvijā turpinās nemainīgi zemā tempā
Lai arī Covid-19 izplatība Latvijā atsākusi strauji augt un palielinās slimnīcās nonākušo pacientu skaits, vakcinācija pret Covid-19 Latvijā turpinās nemainīgi zemā tempā, vidēji dienā vakcinējot ap 5000 cilvēku, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.