Valsts pārvaldes darbinieku arodbiedrība pieļauj streiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Valsts iestāžu, pašvaldību, uzņēmumu un finanšu darbinieku arodbiedrības pieļauj streiku, ja neizdosies panākt vienošanos ar Labklājības ministru algu un sociālo garantiju jautājumā. Par to trešdien informēja arodbiedrības priekšsēdētājs Andrejs Jirgensons.

Arodbiedrības pārstāvji iecerējuši trešdien iesniegs Satversmes tiesai prasību. Arodbiedrība uzskata, ka Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma pieņemšana 2009.gadā ir radījusi nevienlīdzību valsts pārvaldē.

Kā arodbiedrība norādīja medijiem izplatītajā informācijā, iesniegums tiesai ir „otrais solis cīņā pret nevienlīdzību Latvijā, pirmais bija - vienas dienas bada streiks Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūrā (VSAA). Ja netiks panākta vienošanās, uzsāksim streika pieteikšanas procedūru.”

16. maijā paredzēta VSAA , Nodarbinātības Valsts aģentūras un arodbiedrības tikšanās ar labklājības ministri algu un sociālo garantiju jautājumā.
Savukārt 16. jūnijā saistībā ar šiem jautājumiem Rīgā ieradīsies Eiropas neatkarīgo arodbiedrību konfederācijas ģenerālsekretārs Klauss Heegers.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti