Valdība spriedīs par šīgada pensiju indeksācijas modeli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valdība otrdien skatīs jauno pensiju indeksācijas modeli 2014.gadam. Labklājības ministrija ierosinājusi šogad visām pensijām indeksēt vienādu bāzes summu - 285 eiro jeb aptuveni 200 latu.

Plānots pensijas indeksēt ņemot vērā patēriņa cenu pieauguma un vidējo algas pieauguma indeksu. Tas nozīmē, ka vecuma pensija pieaugs vidēji par 7 eiro.

Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētājs Andris Siliņš norāda, ka arī pēc jaunā modeļa trūcīgākie pensionāri saņems mazāku pienesumu no indeksācijas. „Latvijas pensionāru federācija kopumā šo modeli vērtē pozitīvi un atbalsta valdības pieeju, kur tiks izmantoti divi indeksi - cenu un algu pieauguma. Tāpat mēs atbalstām to, ka tiek indeksēta viena bāzes summa. Vienīgais, ko mēs gribētu kā organizācija, kas lielākoties aizstāv maznodrošināto pensionāru intereses, ka šis pienesums, kuru nodrošina indeksācija, būtu visām pensijām vienāds. Tomēr pie pašreizējā valdības modeļa lielāku pienesumu saņems tie, kuriem pensijas ir 200 un vairāk latu, kamēr Latvijā 84% pensionāru saņem zemākas pensijas,” norādīja Siliņš.

Pensionāru federācijas priekšsēdētājs domā, ka par šiem jautājumiem vēl  turpināsies sarunas Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti