Valdība «Olainfarm» plāno piešķirt nodokļu atlaidi 5,2 miljonu latu apmērā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valdība Latvijas otram lielākajam zāļu ražotājam „Olainfarm” plāno piešķirt uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi 5,21 miljona latu apmērā par investīciju projekta realizēšanu.

Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavotajā rīkojuma projektā teikts, ka „Olainfarm” investīciju projekts paredz jaunu produktu ieviešanu ražošanā un uzņēmuma eksportspējas palielināšanu.

„Olainfarm” investīciju projekta ietvaros plānoto ieguldījumu apmērs ir 22,95 miljoni latu, tādējādi uzņēmumam pēc projekta īstenošanas būs tiesības piemērot uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi 5,21 miljona latu apmērā. Projekta īstenošanas ilgums ir 56 mēneši, sākot projektu vienu līdz divus mēnešus pēc valdības lēmuma par investīciju projekta atbalstīšanu.

EM arī piebilst, ka, ņemot vērā „Olainfarm” prognozēto kopējā apgrozījuma pieaugumu un nomaksājamo nodokļu pieaugumu, papildu valsts budžetā iemaksātie nodokļi pārsniegs sākotnēji piemēroto atlaidi 5,21 miljona latu apmērā ceturtajā gadā pēc investīciju projekta īstenošanas jeb 2021.gadā.

Valdība par nodokļu atlaides piešķiršanu lems nākamnedēļ, 7.maijā, valdības sēdes slēgtajā daļā.

Jau vēstīts, lai veicinātu ekonomikas ātrāku atveseļošanu, piesaistot Latvijai lielās investīcijas, 2011.gada sākumā stājās spēkā grozījumi likumā par uzņēmumu ienākuma nodokli, kas paredz nodokļa atlaidi par atbalstāmo investīciju projektu ietvaros veiktajiem sākotnējiem ilgtermiņa ieguldījumiem. Likums paredz piemērot atlaidi 25% (ja kopējā sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summa ir līdz 35 miljoniem latu) vai 15% (ja kopējā sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summa pārsniedz 35 miljonus latu) par investīciju summu, kas pārsniedz piecus miljonus latu, nodokļu maksātājiem, kuri veikuši ieguldījumus pamatlīdzekļos, kas izmantojami nodokļa maksātāja saimnieciskās darbības veikšanai atbalstāmajās prioritārajās nozarēs un nodrošina jauna darbības profila sākšanu, esošās darbības modernizāciju vai paplašināšanu, vai vispārēju darbības procesa būtisku maiņu.

Lēmumu par investīciju projekta atbalstu pieņem valdība, ņemot vērā EM izvērtējumu par projekta paredzamo ietekmi uz valsts ekonomiku un konkurenci.

„Olainfarm” ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Patlaban „Olainfarm” produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju. „Olainfarm” koncerns pērn strādāja ar 52,835 miljonu latu apgrozījumu un 9,75 miljonu latu peļņu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti