Panorāma

Dabas muzejā smaržo karaliskās peonijas

Panorāma

Panorāma

"Olainfarm" investē attīstībā, cer uz eksportu

«Olainfarm» attīstībā investē vairāk nekā 30 miljonus eiro; cer uz lielāku eksportu

Latvijas farmācijas uzņēmums "Olainfarm" apņēmies attīstībā investēt vairāk nekā 30 miljonus eiro, palielinot savas iespējas arī eksporta tirgos. Uzņēmuma vadība norādīja, ka pēdējos gados "Olainfarm" attīstība nav bijusi tik dinamiska, kā gribētos, tādēļ tagad uz priekšu jākustas "desmit reižu ātrāk nekā citiem". 

Publiski stāstot par saviem nākotnes plāniem, "Olainfarm" mērķis ir kliedēt esošos stereotipus par kompāniju, norādīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

"Mēs gribam parādīt pilnīgi atklāti, ka mums ir ambiciozi plāni, ka tie ir nopietni, ka mēs atbildam par katru vārdu, par ko mēs runājam, un, ja mēs solām mūsu pacientiem jaunus medikamentus, tad tie būs tajā laikā, kad mēs plānojam. Īstenībā nav arī nekāda kauna lieta konkurentiem pastāstīt, kur mēs ejam, lai arī viņi zina," norādīja Bundulis.

Ar investīcijām uzņēmums tuvākajā laikā plāno ieviest ap desmit jaunu produktu, palielināt ražošanas jaudas, uzbūvēt jaunas ūdens attīrīšanas iekārtas, kā arī uzstādīt saules paneļus. Lai to īstenotu, "Olainfarm" piesaistījis valsts atbalstu, par kura administrēšanu atbild "Altum".

"Katrs eiro, ko mēs investējam, nes trīs reizes vairāk ekonomikā," sacīja  "Altum" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš. Viņaprāt, arī šajā projektā iznākums varētu būt līdzīgs.

Iespējams, galvenais cēlonis, kādēļ kompānija ilgāku laiku nevarēja īstenot tās attīstības mērķus, bija ilgstoši nestabilā situācija pēc uzņēmuma bijušā īpašnieka Valērija Maligina nāves, skaidroja "Olainfarm" vadītājs.

"Viens no iemesliem bija arī šie traģiskie notikumi "Olainfarm" arī ar īpašnieku, kuram bija ļoti skaidrs attīstības redzējums. To viņš neatstāja skaidri uzrakstītu un aprakstītu. Tie notikumi, kas nesagādā prieku, bet no kuriem ir iespējams mācīties, bija laba skola. Nav ko gausties, kā saka, par aizgājušo, jo to laiku mēs vairs nevaram atgriezt. Bet, mācoties no tā, mums ir dinamiski jāiet uz priekšu," sacīja Bundulis.

Uzņēmums šobrīd strādā 60 dažādos eksporta tirgos. Viens no šiem tirgiem ir Krievija, kuru kopš kara sākuma Ukrainā "Olainfarm" nav pametusi, bet darbību tur tikai mazinājusi.

"Ģeopolitiskā situācija ietekmē. Bet jebkurā gadījumā tik intensīva izaugsme, kādu mēs esam paredzējuši, ar mūsu esošajiem tirgiem [tam] ir par maz.

Ja reiz mēs dodam solījumu, ka mēs būsim visur, kur ir mūsu pacienti, tad tas ir mūsu galamērķis," skaidroja uzņēmuma vadītājs.

Tāpat "Olainfarm" plāno nodrošināt aptuveni 65 jaunas darbavietas augsti kvalificētiem speciālistiem. Puse no tām būs pētniecībā un attīstībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti