Valdība atbalsta LDz pamatkapitāla palielināšanu 32 miljonu eiro apmērā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ministru kabinets atbalstīja valsts akciju sabiedrības “Latvijas dzelzceļš” (LDz) pamatkapitāla palielināšanu 32 422 016 eiro apmērā, uzņēmuma izdevumu kompensēšanu par dzelzceļa pasažieru pārvadājumu infrastruktūras izmantošanu 14 225 226 eiro apmērā un finanšu līdzsvara avansa maksājumu 13 011 000 eiro apmērā, informēja Satiksmes ministrijā.

Lai atbalstītu valsts AS “Latvijas dzelzceļš” infrastruktūras uzturēšanu un attīstību, kā arī saglabātu esošās loģistikas ķēdes, valdība atbalstīja uzņēmuma pamatkapitāla palielināšanu. Lēmuma pamatā esot Covid-19 ierobežošanas rezultātā radītās ilgtermiņa ekonomikas lejupslīdes tendences kaimiņvalstīs, prognozētais pasažieru pārvadājumu samazinājums starptautiskajā un iekšzemes satiksmē, kā arī šā gada pirmā ceturkšņa kravu pārvadājumu apmēra un ar to saistīto infrastruktūras izmantošanas maksājumu samazinājums.

Pamatojoties uz šiem apsvērumiem un lai nodrošinātu finanšu situācijas stabilizēšanu nozarē, valdība lēma atbalstīt apropriācijas palielināšanu 32 422 016 eiro apmērā Satiksmes ministrijas programmā “Nozaru vadība un politikas plānošana” pamatkapitāla palielināšanai “Latvijas dzelzceļš”.

Valsts līdzekļu finansējums ir nepieciešams, lai nodrošinātu “Latvijas dzelzceļa” īstenoto investīciju dzelzceļa infrastruktūrā finansēšanu. Finansējums paredzēts, arī lai segtu pamatsummas maksājumus iepriekšējos gados uzņemtajām kredītsaistībām investīciju projektu īstenošanai.

SM norādīja – lai dalībvalstis varētu īstenot budžeta atbalsta pasākumus Covid-19 negatīvās ietekmes mazināšanai nepieciešamajā apmērā, Eiropas Komisija ļaus dalībvalstīm novirzīties no līdzšinējo fiskālo mērķu izpildes. Līdzvērtīgu elastību fiskālo nosacījumu ieviešanā paredz arī Fiskālās disciplīnas likums.

Tāpat MK atbalstīja 14 225 226 eiro piešķiršanu "Latvijas dzelzceļam". Šie finanšu līdzekļi paredzēti, lai kompensētu uzņēmuma izdevumus par valsts publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu dzelzceļa pasažieru pārvadājumiem 2020. gadā. Līdzekļi tiek piešķirti no valsts budžeta programmas „Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”

Valdība arī atbalstīja 13 011 000 eiro piešķiršanu Satiksmes ministrijai. Piešķirtie finanšu līdzekļi tiks izmantoti valsts publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras izdevumu segšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti