Uzņēmumu atvērto durvju nedēļā pie sevis aicina 60 darba devēji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Jau 14. gadu notiek uzņēmumu Uzņēmumu atvērto durvju nedēļa, kurā 60 darba devēji visā Latvijā aicina pie sevis jaunos speciālistus, lai iepazīstinātu ar darba un prakses iespējām.

Uzņēmumu atvērto durvju nedēļā pie sevis aicina 60 darba devēju
00:00 / 03:33
Lejuplādēt

Šogad uzņēmumu Atvērto durvju nedēļa kopumā piedāvā no 1000 līdz 1200 jaunu darbavietu. Tie vēlas tiešsaistē un klātienē iepazīties ar potenciālajiem darbiniekiem, parādīt savu ofisu un ražošanas telpas, kā arī atklāt, kāda izskatītos ikdiena, ja darbinieki izlemtu strādāt uzņēmumā.

Jauniešu karjeras portāla "Prakse.lv" pārstāve Rebeka Grīnfelde pastāstīja, ka projekta mērķis ir parādīt jaunajiem speciālistiem reālās darba tirgus perspektīvas Latvijā un palīdzēt veiksmīgāk integrēties darba tirgū. Interesi par uzņēmumu apmeklēšanu izrādījuši 5000 cilvēku.

Bet, ja palūkojas uz sasniegto, tad 14 gados darbu atraduši jau vairāk nekā 6700 jaunie speciālisti.

Rebeka Grīnfelde norādīja, kuru nozaru uzņēmumi darbiniekus meklē visnaskāk: "Jau pāris gadus informācijas tehnoloģiju (IT) nozare ir noteikti TOP nozare, kurā meklē darbiniekus. Tātad viss, kas ir saistīts ar tehnoloģijām, datora sistēmām. Šogad arī būvniecībā meklē darbiniekus, kurā ir ļoti daudz uzņēmumu un piedāvā darbu dažādās būvniecības jomās, spektros. Arī finanšu jomā vienmēr darbinieki ir trūkuši – gan bankās, gan dažādu pakalpojumu sniegšanā finanšu tirgū."

Ir uzņēmumi, kas Atvērto durvju dienās uzreiz meklē darbiniekus, bet ir tādi, kas piedāvā prakses vietas. "Mums ir ļoti daudzi jaunie speciālisti, kas nāk no augstskolām un tehniskām, profesionālām skolām, un viņiem ir svarīgas šīs prakses. Bet darbinieki ir vajadzīgi, un uzņēmumi meklē šos darbiniekus, līdz ar to jebkuram jaunam speciālistam, kurš varbūt grib nomainīt sfēru, ir iespēja atrast vietu," sacīja Grīnfelde.

IT infrastruktūras uzņēmums "Atea Global Services" Atvērto durvju dienās piedalās vairākus gadus. "Atvērto durvju dienām ir tā unikālā lieta, ka mēs varam uzrunāt vairāk cilvēku, plašu loku. Tur būs ne tikai studenti, koledžu vai vidusskolu absolventi, bet arī cilvēki, kas vēlas mainīt karjeru. Tiesa, mēs vairāk specializējamies tiešu uz studentiem, jo industrijas tendence ir tāda, ka diemžēl IT studentu skaits krītas ar katru gadu. Tas ir vērtīgi, ka varam cilvēkus jau agrākā vecumā uzrunāt – jau vidusskolas un koledžu laikā, un parunāt, kāpēc izglītība šajā jomā ir svarīga," pastāstīja uzņēmuma pārstāve Daniela Rubule.

Arī banka "Citadele" ir regulārs Atvērto durvju dienu dalībnieks, jo saprot, ka darba tirgus nākotne ir jaunie darbinieki un jaunieši. Šādi banka vēlas veicināt, lai tiem būtu iespēja sākt pirmo darba pieredzi tieši bankā.

"No katra pasākuma saņemam vairāk nekā 10 pieteikumus, kuros ir izrādīta interese par prakses vai pat pirmo darba pieredzi. No šiem 10 cilvēkiem apmēram trīs kļūst par bankas darbiniekiem. Tas ir labs rādītājs.

Šobrīd kopumā darba tirgus nav piepildīts ar darbiniekiem, un Latvijas tirgus kopumā ir samērā mazs.

Turklāt daudzi jaunieši dodas uz ārzemēm, un tas arī ietekmē uzņēmumu," sacīja "Citadeles" pārstāve Evita Karlsone.

Bankas pārstāve arī uzsvēra, ka ir svarīgi jauniešiem jau skolas solā pastāstīt, ka Latvijā ir uzņēmumi, kas ir gatavi sniegt prakses vietas, kurās neprasa uzreiz konkrētā amata iemaņas un pieredzi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti