Uzņēmēji saskaroties ar pārmērīgu regulējumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

"PricewaterhouseCoopers" globālajā lielo uzņēmumu vadītāju aptaujā izpētīts, ka nākotnē uzņēmumu starpā konkurence tikai pieaugs un tas notikšot kvalificētu darbinieku trūkuma apstākļos. Tāpat uzņēmumu vadītāji norāda, ka uzņēmēji ir spiesti saskarties ar pārmērīgu regulējumu. 

"PricewaterhouseCoopers" vecākais jurists Māris Butāns norāda, ka regulējuma ietekme uzņēmējdarbībā ir visaptveroša un ka laika gaitā tā tikai pieaugs.

Māris Butāns par uzņēmējdarbības regulējumu
00:00 / 01:20
Lejuplādēt

"Tas, ko ietver pārmērīgs regulējums, ir atbilstības nodrošināšana dažādām likuma prasībām. Atbilstības nodrošināšana ir kļuvusi par vienu no būtiskākajiem riskiem uzņēmējdarbībā," uzskata Butāns.

"Pēdējo trīs gadu laikā Finanšu un kapitāla tirgus komisija ir piemērojusi gandrīz deviņu miljonu naudassodos kredītiestādēm par dažnedažādu likumu neievērošanu. Katrā no šiem pārkāpumiem bija pārkāpumi noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas kontroles sistēmās. Savukārt ja paskatāmies plašākā mērogā,

Konkurences padome kopš 2009.gada ir piemērojusi vairāk nekā 36 miljonus eiro naudassodu. uzņēmumiem, kas ir ļoti būtiski Latvijas tautsaimniecībā. Tas ietver gan būvniecību, gan mazumtirdzniecību, un arī transportu," saka jurists

"Ar nākamo gadu naudassodi fizisko personu datu aizsardzības jomā naudassodi jau būs mērojami miljonos. Līdz ar to iznāk, ka uzņēmumiem jāsāk ieviest sistemātiskas risku darbības uzraudzības kontroles sistēmas ... faktiski jauna amata izstrāde uzņēmumos," viņš saka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti