Eiro fokusā

Iespējas pēc pašvaldību reformas ieguldīt līdzekļus uzņēmējdarbības un reģionu attīstībā

Eiro fokusā

Kapitāla tirgus attīstības iespējas Latvijā

Izsolē par jauno ražošanas ēku Krāslavā uzvar vietējais šūšanas uzņēmums

Šūšanas uzņēmums «IV plus» izsolē tiek pie jaunām ražošanas telpām Krāslavā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Krāslavā pašmāju šūšanas uzņēmums "IV plus" nupat parakstījis līgumu ar Krāslavas novada domi par jaunbūvētas rūpnieciskās ražošanas ēkas nomu. Tuvākajā laikā daļa šūšanas ceha pārcelsies uz šīm jaunajām telpām, tādējādi izmantojot iespēju paplašināt savu darbību un radīt jaunas darba vietas.

Krāslavas šūšanas uzņēmums "IV plus" pie jaunām telpām jaunbūvētā angārā tika Krāslavas novada domes izsludinātā izsolē, kurā tas bija vienīgais pretendents.

"Mēs paši 2014. gadā ievācāmies jaunās telpās, kuras būvējām paši par saviem līdzekļiem. Bet tagad jau ir par šauru. Mums ir vēl filiāles Ludzā un Dagdā.

Ludzā [filiāle] gadu strādā, pasūtījums ir labs, šuj darba bikses "ātrajai palīdzībai" Zviedrijā. Covid-19 pandēmijas laikā apjomi pieauga divtik,

bet ar cilvēkiem [darbiniekiem] tur ir, kā ir. Tikai uz darba ražīguma rēķina var panākt lielāku apjomu. (..) Darbu dodam kopumā pāri par 70 cilvēkiem," stāstīja uzņēmuma vadītāja Irēna Voicehoviča.

Jaunas darbavietas ir prioritāte šajā jaunās ēkas izsoles projektā, uzsvēra Krāslavas novada domes izpilddirektora vietnieks un izsoļu komisijas priekšsēdētājs Viktors Aišpurs.

Saskaņā ar objekta izmantošanas mērķiem tas jāizmanto reģistrētas saimnieciskās darbības veikšanai trīs gadu laikā no jaunbūvējamās rūpnieciskās ražošanas ēkas ekspluatācijā pieņemšanas dienas. Objektā jāizvieto ražošanas vai pakalpojumu sniegšanas uzņēmums vai tā struktūrvienība ar ne mazāk kā astoņām darbavietām, kas jānodrošina ne mazāk kā piecus gadus.

Šūšanas uzņēmums nākammēnes varēs pārcelties uz pilnībā aprīkoto un plašo ēku. Objekts sastāv no jaunbūvējamas rūpnieciskās ražošanas ēkas 681,90 kvadrātmetru platībā ar konteinera tipa autonomu apkures katlu, kuru paredzētas uzbūvēt līdz 2020. gada 15. jūlijam.

Uzņēmumam  būs jāsedz domes noteiktā nomas maksa 560 eiro mēnesī. Tā uzņēmumam ir "paceļama" summa.

"Mēs maksāsim gan nomas maksu, gan par elektrību, gan ziemā par apkuri. Ja tagad ko jaunu būvētu, sanāktu vēl dārgāk. Bet par tik labām telpām to ir vērts maksāt," stāstīja Voicehoviča.

Svarīgi, ka tieši vietējais, Krāslavas uzņēmums, būs tas, kurš varēs strādāt jaunajā angārā, kas tapis par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem degradēto teritoriju sakārtošanai, atzina Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks. 

Zīmīgi, ka dienā, kad uzņēmums parakstīja līgumu ar novada domi par telpu nomu, uzņēmums "IV plus" saņēma vēl vienu pozitīvu ziņu, kas ceļ paša uzņēmuma kapacitātes reitingu.

"Pēc jaunākās ekonomiskās datu analīzes mēs esam augstākajā A3 kredītreitinga līmenī. Tas dod mūsu kolēģiem, partneriem ārzemēs pārliecību, ka mums var uzticēties," uzsvēra Voicehoviča.

Uzņēmuma "IV plus" apgrozījums gadā ir aptuveni pusmiljons eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti