Šure: Aizliegums ievest ābolus liecina par haosu Krievijas ekonomikā un politikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Aizliegums no Latvijas ievest ābolus un sieru liecina par haosu ne tikai Krievijas ekonomikā, bet arī politikā. Tā uzskata Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas vadītāja Ināra Šure.

Kā vēstīts, Krievijas Federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests "Rosseļhoznadzor" nav ļāvis Krievijā ievest 12 tonnas siera un 20 tonnas poļu ābolu, kas no Latvijas vesti uz Kazahstānu, piektdien pavēstīja dienesta Tveras un Pleskavas apgabalu pārvalde.

Kravu pārvadāšanā it kā neesot ievērotas Muitas savienības likumdošanas normas – uz produkcijas iepakojuma neesot bijis atbilstoša marķējuma.

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas vadītāja Ināra Šure norāda – tāda Krievijas rīcība ir ierasta, sevišķi svētku laikā. "Šeit jau vairāk ir politiskais skatījums - meklēt sīkumus un pieķerties tiem. Marķējums, vedot produkciju caur Krieviju... pirms tam jau veda šo produkciju. Tātad, viss bija kārtībā. Bet atrod kādu nepareizu, mazu knifiņu, lai parādītu šo attieksmi," saka Šure.
Viņa akcentē, ka šāda attieksme ik pa laikam ir jūtama pret Latvijas precēm. Šure norāda, ka Krievija šobrīd gatavojas saviem Ziemassvētkiem, kad būs lielāks produktu noiets. Līdz ar to Krievijai ir lielākas iespējas pašu audzēto produkciju.

Ziņots, ka sankciju karš starp ES, ASV, Kanādu, Norvēģiju un Austrāliju no vienas puses, un Krieviju no otras puses, sākās vasarā. Tad Krievija, atbildot uz Rietumu sankcijām, noslēdza savas robežas daudziem Rietumus ražotiem vai audzētiem pārtikas produktiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti