«Skulte LNG Terminal» plāno Skultes ostā būvēt sašķidrinātās dabasgāzes termināli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Vides pārraudzības valsts birojs 29. jūnijā un 6. jūlijā rīkos sākotnējās sabiedriskās apspriešanas par AS "Skulte LNG Terminal" sašķidrinātās dabasgāzes termināļa un gāzes cauruļvada no Skultes ostas līdz Inčukalna pazemes gāzes krātuvei būvniecības ietekmes uz vidi novērtējumu, liecina biroja publiskotā informācija.

"Skulte LNG Terminal" iecerējis sašķidrinātās dabasgāzes termināļa izbūvi Rīgas jūras līcī, Skultes ostas akvatorijas ziemeļrietumos, 2,5 kilometru attālumā no krasta. Sašķidrinātās dabasgāzes terminālī plānots pieņemt piegādes kuģus ar ietilpību no 40 000 kubikmetriem līdz 174 000 kubikmetriem.

Savukārt gāzes pārvadīšanai plānots izbūvēt pazemes gāzes cauruļvadu ar kopējo trases garumu apmēram 39,5 kilometri no Skultes ostas līdz Inčukalna pazemes gāzes krātuvei.

Aptuvenais garums zemūdens cauruļvadam līdz krasta zonai būs 5,5 kilometri, zem kāpu zonas - 0,5 kilometri, bet sauszemes pazemes cauruļvada garums būs apmēram 33,5 kilometri.

Izejas mezglam no jūras caur kāpu zonu līdz trasei "VIA Baltica" piedāvāti trīs trases alternatīvi risinājumi, kuri izvietoti starp apbūvētajām teritorijām "Ārņi" un "Lauči". Savukārt Limbažu, Sējas un Krimuldas novados piedāvāti divi trases varianti ar trīs apakšvariantiem.

Uzņēmuma pārstāvis pastāstīja, ka projekts vēl ir sākuma stadijā, tāpēc pagaidām runāt par konkrētiem projekta īstenošanas termiņiem vai investīcijām ir pāragri.

Šāda informācija precīzāk varētu būt zināma tuvāko mēnešus laikā.

Sabiedriskās apspriešanas sanāksmes notiks 29. jūnijā plkst. 11 Raganā, Krimuldas Tautas nama zālē, Parka iela 1, un plkst.15 Saulkrastos, Saulkrastu Jauniešu mājā, Raiņa ielā 7. Tāpat sabiedriskās apspriešanas sanāksmes notiks 6.jūlijā plkst.11 Limbažu novada domes zālē, Rīgas ielā 16, un plkst.15 Sējas novada domes zālē.

Kompānija "Skulte LNG Terminal" reģistrēta 2016. gadā, un tās pamatkapitāls ir 42 000 eiro. Kompānijas īpašnieki un patiesā labuma guvēji nav uzrādīti, liecina "Firmas.lv" dati.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti