Semināru un konferenču rīkotājiem iestājies liels neziņas un jaunu risinājumu meklēšanas laiks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijā rīkoto konferenču un semināru norises kalendārā ar Covid-19 saistīto noteikto ierobežojumu dēļ ieviestas būtiskas izmaiņas, un pasākumu rīkotājiem iestājies liels neziņas un jaunu risinājumu meklēšanas laiks. Liela daļa no pasākumiem nenotiek vai ir atlikti uz pagaidām nenoteiktu laiku, vai arī notiek, bet jau jaunā formā, izmantojot tiešsaistes iespējas.

Semināru un konferenču rīkotājiem iestājies liels neziņas un jaunu risinājumu meklēšanas laiks.
00:00 / 03:57
Lejuplādēt

Arī konferenču un semināru bizness valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ tiek ietekmēts. Šajā laikā rīkotājiem jāmeklē risinājums - vai klientiem piedāvāt semināru, diskusiju vai konferenci noorganizēt tiešsaistē vai tomēr vēlāk, kad dzīve ritēs līdz šim ierasto ritmu.

"Šobrīd faktiski darām to, ko dara lielākā daļa. Tātad mēģina skatīties, vai semināri, apmācības, kursi, vai šāda formāta pasākumus ir iespējams pārcelt tiešsaistē, online platformā organizēt, kas, manuprāt, ir liels pluss, lai šī informācija un pakalpojums tiktu sniegts klientiem," pauž pasākumu organizēšanas uzņēmuma "Idea House Events" vadītāja Unda Blaumane.

Šāds risinājums der privātpersonu vai mazāku grupu apmācībām, tomēr plašām konferencēm un liela mēroga pasākumiem tiešsaistes risinājums ne vienmēr ir piemērots.

“Viens no lielākajiem bonusiem un ieguvumiem, kādēļ cilvēki apmeklē šos pasākumus, ir savstarpējs networking un komunikācija. Tiešsaistes vidē to nodrošināt ir grūti. Tādēļ liela daļa pasākumu tiek pārcelti uz rudeni vai nākamo gadu, vai faktiski šobrīd tiek uzlikti uz pauzes, un skatīsimies, kā šis jautājums risināsies pēc mēneša," norāda Blaumane.

Arī Latvijas Komunikācijas asociācijas padomes priekšsēdētāja Ieva Stūre atzīst, ka patlaban pasākumu rīkotājiem iestājies liels neziņas un jaunu risinājumu meklēšanas laiks. "Pirmā reakcija šobrīd no visiem pasākumu rīkotājiem bija principā pārcelt vai uz laiku atcelt," akcentē Stūre.

Tikai pēc tam radās doma par risinājumu meklēšanu digitālā vidē, un daži no pasākumiem tiešsaistē jau ir notikuši.

“Te gan ir jāapsver arguments, cik lietderīgi ir rīkot šādus tiešsaistes pasākumus. Manuprāt, cilvēki šobrīd nav gatavi daudz informācijas uztvert, jo viņi joprojām mēģina pārorganizēt darba vidi, pārorganizēt savas prioritātes. Tāpēc, manuprāt, šīs papildus konferences daudziem šobrīd nepietiek laika uzklausīt. Bet pēc pāris nedēļām, manuprāt, šādi pasākumi būs ļoti vietā," saka Stūre.

Viņa uzsver, ka, rīkojot pasākumu tiešsaistē, ir jābūt teicamam tehniskajam nodrošinājumam gan pasākuma rīkotājiem, gan tiešsaistes apmeklētājiem. Internetam jābūt nepārtrauktam un skaņas ierīcēm - kvalitatīvām.

"Nākamais apgrūtinājums, ja šie semināri vai konferences paredz darbu grupās, tad jau ir nepieciešams vēl izsmalcinātāks risinājums, lai palīdzētu šiem cilvēkiem savā starpā sazināties. Cik jau var dzirdēt internetā, tad bijuši dažādi kuriozi gadījumi. Piemēram, tiešraides semināra laikā pasniedzējs no mājām saprot, ka viņam aiz muguras ir nekārtība un ir redzamas personīgās lietas. Vai pasniedzējs saprot, ka nav ieslēdzis laikus mikrofonu, bet ir izslēdzis telefonu, tāpēc neviens viņu nevar sazvanīt un pavēstīt par šīm nebūšanām. Būs vajadzīgs laiks, kamēr cilvēki pieradīs pie šīm lietām," norāda Stūre.

Savukārt Unda Blaumane teic, ka šis laiks iemācīs cilvēkiem izmantot plašās tehniskās iespējas un parādīs, ka kvalitāte no attālinātās mācīšanās nezūd. “Ir tikai jāmaina nedaudz ierastais ceļš, un kvalitāte no tā nezūd, jo šīs tiešsaistes platformas piedāvā ne tikai iespēju klausīties, bet arī interaktīvi iesaistīties – uzdot jautājumus, piedalīties dažādās aptaujās un komunikācijā," pauž Blaumane.

Ieva Stūre teic, ka pagaidām ir grūti prognozēt, vai tiešsaistes pasākumi izkonkurēs klātienes seminārus un konferences. Varbūt tieši otrādi – cilvēki būs noguruši no attālinātā darba veikšanas ikdienā un saziņas ar draugiem tiešsaistē, un vēlēsies satikties un apgūt jaunas zināšanas klātienē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti