Pērn mazumtirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 4,2%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

2017. gadā, salīdzinot ar 2016. gadu, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 4,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās.

Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms palielinājās par 3,9%, nepārtikas preču mazumtirdzniecība, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, pieauga par 5,1%, bet autodegvielas mazumtirdzniecība – par 2,9%.

2017. gada decembrī, salīdzinot ar 2016. gada decembri, mazumtirdzniecības apgrozījums pēc kalendāri izlīdzinātajiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 6,4%.

Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms palielinājās par 8,8%, nepārtikas preču mazumtirdzniecība, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, pieauga par 3,9%, bet autodegvielas mazumtirdzniecība – par 8,3%.

Salīdzinot ar iepriekšējā gada decembri, lielākais apgrozījuma kāpums nepārtikas preču grupā bija informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu (par 21,1%), metālizstrādājumu, krāsu un stikla (par 22,2%), kā arī kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā (par 8,9%). Savukārt apgrozījuma kritums bija mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 16,9%), apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu (par 2,6%), mājsaimniecības elektroierīču (par 3,5%), kā arī farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecībā (par 2,5%).

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, pieauga par 7,4%.

Mazumtirdzniecības apgrozījuma indeksi
(procentos pret 2010. gada vidējo mēneša apgrozījumu, salīdzināmajās cenās)

2017. gada decembrī, salīdzinot ar novembri, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums pieauga par 0,2%.

Pārtikas preču mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 0,3%, nepārtikas preču pārdošanas apgrozījums, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, saruka par 0,9%, bet autodegvielas mazumtirdzniecība pieauga par 3,7%.

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, apgrozījums pieauga metālizstrādājumu, krāsu un stikla (par 3,3%), informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā (par 2%), kā arī mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 2,5%) un stendos un tirgos (par 4,8%).

Savukārt apgrozījums kritās mājsaimniecības elektroierīču (par 13,5%), apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu (par 7,4%), kā arī kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā (par 3,2%).

2017. gada decembrī salīdzinājumā ar novembri mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, pieauga par 16,9%.

2016. gadā, salīdzinot ar 2015. gadu, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 1,9%

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti