Krustpunktā

No olimpiskā zelta līdz vakcinācijas loterijai. Nedēļas aktualitātes vērtē žurnālisti

Krustpunktā

Diskusija par augstāko izglītību. Kā šogad uzsāksies studijas?

Izvaicājam LTV valdes locekli Ivaru Priedi

Pašreizējais vadītājs Priede grasās pieteikties plānotajam konkursam uz LTV valdi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Televīzijas (LTV) valdes loceklis Ivars Priede grasās pieteikties konkursam uz jauno LTV valdi, kad izveidotā, bet vēl Saeimā neapstiprinātā Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) tādu izsludinās. Tā viņš atzina sarunā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā".

"Krustpunktā" podkāstā:

Jauna epizode katru darba dienu, garums - 52 min.

Priede norādīja, ka viņa amata termiņš jau beidzās 30. maijā, viņš darbojies LTV valdē piecus gadus, taču Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) Priedes pilnvaras pagarināja līdz SEPLP lēmumam. Līdz ar to Priede atzina, ka pašlaik ir teju kā "uz čemodāniem".

Viņš arī informēja, ka grasās pieteikties konkursam uz jauno valdi, kad tāds tiks izsludināts. "Redzēs, kā ies," viņš piebilda.

Jaunā SEPLP vēl jāapstiprina Saeimai, un parlamenta darba kārtība liecina, ka deputāti par šo jautājumu lems trešdien, 4. augustā.

KONTEKSTS:

2018. gada decembra beigās NEPLP no amatiem atcēla LTV vadītāju Ivaru Belti un valdes locekli Sergeju Ņesterovu. Uz abiem amatiem tika organizēts atklāts konkurss, taču tika asi kritizēti gan konkursa nosacījumi, gan NEPLP gala izvēle, lemjot LTV vadību uzticēt Eināram Gielam un Evai Juhņēvičai, kuri, pat nestājoties amatos, atkāpās

Pārbaudi par NEPLP rīkotā LTV valdes amatu konkursa rezultātu atbilstību likuma prasībām sāka prokuratūra, tomēr tas tika atzīts par atbilstošu likumam. NEPLP nolēma jaunu konkursu nerīkot un mainīt LTV statūtus, nosakot, ka valdē darbojas viens valdes loceklis. NEPLP lēma, ka darbu LTV valdē turpina LTV valdes loceklis Ivars Priede un viņš var izvēlēties vienu vai vairākus prokūristus. Par prokūristi satura un digitālās attīstības jautājumos kļuva programmu daļas direktore Jana Semjonova.

Viens no jaunās Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļiem bija jāvirza Saeimai, viens – Valsts prezidentam un vēl viens – nevalstiskajām organizācijām un Ministru kabinetam.

Ministru kabinets un nevalstiskās organizācijas virzīja Baltijas Mediju izcilības centra projektu direktoru un iepriekš 20 gadus Latvijas Radio dažādos amatos strādājušo Jāni Siksni, savukārt Saeimas deputāti izvirzīja pašreizējā Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa Jāņa Eglīša kandidatūru. Šonedēļ arī Levits paziņoja par savu virzāmo kandidātu – žurnālisti Sanitu Upleju-Jegermani.

Iepriekš pieļauts, ka likumā noteiktais SEPLP locekļu atalgojums varētu radīt problēmas. Tāpēc Saeima atbalstīja izmaiņas likumā, kas paredz būtiski palielināt pašreizējās NEPLP un topošās SEPLP locekļu algas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti