Parādnieks atbalsta «deputātu kvotas» arī opozīcijas partijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Tā dēvētās deputātu kvotas – valsts budžeta līdzekļu apjoms, ko sadala Saeimas deputāti – būtu jāsaglabā, intervijā Latvijas Radio uzsvēra Imants Parādnieks (Nacionālā apvienība), Saeimas Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētāja biedrs. Turklāt, lemjot par tām, jāņem vērā arī opozīcijas partiju ieceres.

Parādnieks pauda savu un Nacionālās apvienības pozīciju, sakot, ka deputātu kvotām būtu jāattiecas arī uz opozīcijas partijām. “Arī opozīcijas frakcijas, vērtējot un savā darbā saskaroties ar kādiem projektiem, uzskata par nepieciešamu atbalstīt, un varētu šos priekšlikumus iesniegt un vērtēt viņus uz kopējā fona,” sacīja deputāts.

Šie atbalstāmie projekti esot vērtējami pēc sabiedriskā labuma. Parādnieks gan nezināja, cik daudz līdzekļu šogad varētu tikt atvēlēts šiem projektiem.

Parlamentārietis arī vairākkārt norādīja, ka šī neesot “deputātu kvota”, bet gan “Saeimas deputātu iespēja atbalstīt kādus konkrētus projektus”. Pateicoties šim finansējumam, piemēram, varētu tapt filma “Dvēseļu putenis” un “daudzi citi labi projekti, ko Ministru kabinetā vienkārši neskatītu”, skaidroja Parādnieks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti