Naftas meklētāja izvairīga par turpmākajiem plāniem; EM cer, ka turpinās pētīt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Kompānija "Balin Energy", kas veiktajā izpētes urbumā neatrada ogļūdeņražu klātbūtni jūrā pie Latvijas krastiem, par turpmākajiem plāniem ir izvairīga. Kompānijā Latvijas Radio norādīja, ka par tālāko stratēģiju tiks lemts pēc urbuma datu izvērtēšanas. Tas, cik daudz laika tas prasīs, nav zināms.

Ekonomikas ministrijā gan cer, ka "Balin Energy" neapstāsies pie sasniegtā un turpinās pētīt naftas ieguves iespējas.

"Šī informācija, ko satur urbums, ir ļoti unikāla. Šobrīd tas, kas bija mūsu rīcībā un šīs kompānijas rīcībā, tās bija ekstrapolācijās no datiem, kas bija pieejami. Šobrīd mēs uzskatām un arī ceram, ka jau ar šiem datiem no neveiksmīgā urbuma kompānija izpēti varēs turpināt un veikt šādu  urbumu arī otrajā licences laukumā. Un drīzāk tas varētu iedrošināt tādas darbības veikt. Informācija attiecībā uz šo neveiksmīgo urbumu ir tāda, ka ogļūdeņraži bija šī urbuma sastāvā, protams, ļoti zemā koncentrācijā. Tas nozīmē, ka pie identiskiem apstākļiem, citā iegulā tie varētu būt saglabājušies," saka Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Gatis Ābele.

Izpēte ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā Baltijas jūrā tika veikta kopš 12.maija, izmantojot pusiegremdējamo urbšanas platformu "Ocean Nomad". Tās laikā tika sasniegts 1460 metru dziļums zem jūras līmeņa. Pētījuma laikā tika caururbts izraudzītais rezervuārs, bet tajā tika atrasts tikai ūdens bez ogļūdeņražu klātbūtnes. Urbums tagad tiks droši noslēgts un atstāts, norādīja uzņēmumā.

Urbuma ierīkošanas darbu rezultātā “Balin Energy” ieguvis vairāk tehnisku zināšanu par licences teritoriju, kas kopuzņēmumam palīdzēs noteikt turpmāko rīcības stratēģiju.

“Lai arī urbuma rezultāti, protams, sagādā vilšanos, tie nav pārsteidzoši agrīnā izpētes stadijā jaunā licences teritorijā. Mēs esam ieguvuši vērtīgus datus šo darbu laikā, kas mums palīdzēs izstrādāt turpmāko stratēģiju izpētei Latvijas ūdeņos,” paziņojumā presei ceturtdien norādīja Sara Akbara, "Kuwait Energy" vadītāja.

SIA “Balin Energy” ir Kuwait Energy Company Netherlands Cooperatief U.A un ORLEN International Exploration and Production Company B.V. kopuzņēmums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti