Informācijas avoti: Vācija apsver «Rosņeftj» meitasuzņēmumu nacionalizēšanas iespējas

Vācijas valdība apsver iespējas nacionalizēt Krievijas valsts kontrolētās naftas kompānijas "Rosņeftj" divus meitasuzņēmumus Vācijā, trešdien paziņoja informācijas avoti valdībā.

2022. gada septembrī Vācijas Ekonomikas ministrija nolēma nodot "Rosņeftj" meitasauzņēmumus "Rosneft Deutschland GmbH" un "RN Refining & Marketing GmbH" Federālās tīklu aģentūras ("Bundesnetzagentur") kontrolē.

Savukārt pērn martā Vācijas Federālā administratīvā tiesa noraidīja "Rosņeftj" sūdzību par Vācijas Ekonomikas ministrijas lēmumu pārņemt kontroli pār "Rosņeftj" naftas pārstrādes rūpnīcām valstī, lai nodrošinātu to nepārtrauktu darbību.

Septembrī ministrija paziņoja, ka šī noteiktā pagaidu kontrole tiek pagarināta atkārtoti, šoreiz līdz 2024. gada 10. martam, lai nodrošinātu energopiegādes.

Informācijas avots valdībā norādīja, ka pēc šīs pagaidu kontroles noslēgšanās un bez turpmākas valsts iejaukšanās "Rosņeftj" meitasuzņēmumu darbība Vācijā varētu tikt apdraudēta. Tāpēc Berlīne apsver šo meitasuzņēmumu nacionalizēšanas iespējas.

"Rosņeftj" meitasuzņēmumiem pieder rūpnīca Švetē, Brandenburgas federālajā zemē, un tā saražo lielāko daļu naftas produktu, kas tiek patērēti Berlīnē un apkārtējā reģionā, apgādājot arī Berlīnes lidostu. Līdz 2022. gada beigām tā galvenokārt pārstrādāja Krievijas naftu, taču tagad tā naftu saņem no Polijas un Kazahstānas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti