LTRK: Darbaspēka nodokļu slogs Latvijā ir augstāks nekā pārējās Baltijas valstīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ir jānodrošina, lai Latvijas nodokļu sistēma ir konkurētspējīga, par to ceturtdien sprieda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā, uzsākot diskusiju ciklu par nepieciešamajām izmaiņām nodokļu politikā.

Darbaspēka nodokļu slogs Latvijā ir lielāks nekā pārējās Baltijas valstīs, tādēļ investoriem esam nepievilcīgāki. Ražošana Latvijā uzņēmējam izmaksā dārgāk nekā Igaunijā un Lietuvā.

LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš
00:00 / 00:56
Lejuplādēt
 

"Problēma, kas ir gadu desmitiem nerisināta, ir paredzēt, lai pašvaldības ir finansiāli motivētas savā teritorijā piesaistīt uzņēmumus. Tas ir iespējams, veicot uzņēmuma ienākuma nodokļa likuma izmaiņas, paredzot, ka pašvaldības arī tiek pie nodokļa daļas. Pašlaik viss iekrīt valsts budžetā. Tāpat tās arī ir, iespējams, iedzīvotāju ienākuma nodokļa likuma izmaiņas, paredzot, ka daļa nodokļa aiziet pašvaldībās. Tie ir divi būtiskākie," stāstīja kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Klātesošie politikas veidotāji diskusijā vērsa uzmanību uz to, ka, lai arī darbaspēka nodokļu slogs ir liels, nodokļu ieņēmumi pret iekšzemes kopproduktu esot samērā zemi. Eksperti to skaidroja ar ēnu ekonomiku. Pēc pēdējiem datiem, vairāk nekā piektdaļa strādājošo Latvijā saņem aplokšņu algas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti