Lopkopības eksperts: Latvijā pieaug gaļas liellopu skaits

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijā pieaug gaļas liellopu skaits, un liela daļa no tiem nonāk eksporta tirgos, intervijā Latvijas Radio sacīja biedrības "Zemnieku saeima" lopkopības eksperts Raimonds Jakovickis.

Intervija ar "Zemnieku saeimas" lopkopības ekspertu Raimondu Jakovicki
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Latvijā pieaug gaļas liellopu skaits – pašlaik to ir 55 000. Savukārt piena govju skaits Latvijā ir 142 000.

“Piena govju sektorā mazās saimniecības izbeidz darbību, bet lielās kļūst stabilākas. Gaļas liellopiem savukārt skaits palielinās. Daļa no tiem, kas izbeiguši [darbu ar piena lopkopību], pārorientē ražošanu, arī daudz jauno lauksaimnieku sāk šajā nozarē strādāt,” pastāstīja Jakovickis.

Eksporta dati šajā jomā ir stabili: 2017. gadā eksportēti 75 000, 2018.gadā – 85 000 liellopu un šogad varētu būt līdzīgs rādītājs. Turklāt no Latvijā izaudzētajiem lopiem lielākā daļa nonāk eksportā.

Pārsvarā liellopi tiek eksportēti uz Poliju, Nīderlandi, Lietuvu un Turciju. Šogad šajā sarakstā arī parādījusies Bulgārija.

“Daļa no valstīm, piemēram, Bulgārija, Lietuva, nav gala valstis, kur aiziet dzīvnieki. Tie tur tiek ievesti, savākti lielākā dzīvnieku skaitā un tad kopā transportēti tālāk – uz Turciju, Libānu,” skaidroja Jakovickis.

Viens no izaicinājumiem šajā jomā ir nodrošināt pietiekami lielu apjomu. Lopkopības eksperts lēš, ka piensaimniecībā to izdosies panākt piecu gadu laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti