Lipmans: Zaharjins un Segals atkal izvirzīs prasības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Viens no "Liepājas metalurga" lielajiem akcionāriem Kirovs Lipmans paredz, ka viņa bijušie sabiedrotie Sergejs Zaharjins un Iļja Segals, visticamāk, izvirzīs jaunas prasības "Liepājas metalurga" nu jau dažus mēnešus ilgstošajā sāgā. Paredzams, ka arī valdība otrdien aplūkos situāciju ap "Liepājas metalurgu".

Kā zināms, pirmdienas vakarā divi no trim lielākajiem uzņēmuma akcionāriem Sergejs Zaharins un Iļja Segals piekrita pārdot savas akcijas par vienu latu. Tomēr līguma projektā no kreditoru puses ir ieviestas vairākas korekcijas un vēl nav zināms, vai kreditori tiem piekritīs. Līguma grozījumu saturs pašreiz nav zināms. Publiski ir pieejama vien Zaharjina un Segala parakstītā pavadvēstule, kurā ir rakstīts, ka grozījumi ir veikti, lai nodrošinātu vienādas tiesības un iespējas visiem trim lielākajiem LM akcionāriem.

Kirovs Lipmans, kurš ir trešais lielākais akcionārs, turpina apgalvot, ka viņam no savām akcijām nav jāatsakās, jo viņš ir gatavs ieguldīt uzņēmumā līdzekļus. Arī grozīto līguma versiju Lipmans vēl nav redzējis. „Neticu, ka tur viss ir normāli. Es domāju, ka viņi mēģinās vēl kaut kādas prasības taisīt,” skeptisks ir Lipmans.

„Prudentia”, kas pārstāv LM kreditorus, otrdien par situāciju uzņēmumā aiz slēgtajām durvīm plāno informēt valdību. Tikai pēc tam arī plašākai sabiedrībai varētu kļūt skaidrs, vai kreditoriem ir pieņemami Zaharjina un Segala piedāvātie līguma grozījumi.

Cita starpā LM akcionāri vēlas, lai līgumā tiktu atrunāta tiesiskās aizsardzības plāna galīgajā redakcijā panāktās vienošanās. Kā zināms, šīs plāna izstrāde arī tika pabeigta pirmdien.

Segalam un Zaharjinam piederošajām uzņēmuma akcijām pašreiz ir arī uzlikts arests. Par tā atcelšanu lēmums būs jāpieņem izmeklētājam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti