Panorāma

Gatavojas LTF dibināšanas 25 jubilejai

Panorāma

Vai jauns veids, kā tikt pie radio frekvences?

Lipmans cer uz lielāku ietekmi "Liepājas metalurgā"

Lipmans uzvar tiesā Zaharjinu par «Liepājas metalurga» akcijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Rīgas apgabaltiesa ceturtdien atzina uzņēmēja Kirova Lipmana īpašuma tiesības uz 11,5% "Liepājas metalurga" akciju strīdā ar uzņēmuma akcionāru Sergeju Zaharjinu. Kirovs Lipmans pēc akciju atgūšanas sola aktīvi iesaistīties uzņēmuma vadīšanā un nepieļaut tā bankrotu, bet Zaharjins plāno spriedumu pārsūdzēt.

Tiesas motivācija pagaidām nav zināma, un pilnais sprieduma teksts būs pieejams 16.maijā. Zaharjins vēl izvērtēs tiesas argumentus, tomēr jau droši solīja to pārsūdzēt.

Kirovs Lipmans ir gatavs aktīvi iesaistīties uzņēmuma vadīšanā un sola nepieļaut tā bankrotu. Viņa advokāts Pāvels Rebenoks pēc tiesas sēdes aicināja uzņēmuma vadītāju vairāk domāt par uzņēmumu un mazāk par tiesāšanos: "Manuprāt, cits lēmums nemaz nevarēja būt. Jo gada laikā Zaharjina advokāti tā arī nenosauca nevienu iemeslu, kāpēc viņam būtu kādas tiesības uz šīm strīdus akcijām. Šobrīd man gribētos aicināt Zaharjina kungu domāt nevis par šī sprieduma apstrīdēšanu, bet gan domāt par to, kas notiek ar rūpnīcu. Manuprāt, šis ir īstais un pēdējais laiks, kad Zaharjina kungam vajadzētu sēsties pie galda un risināt šīs problēmas, nevis tiesas sēdē,’” sacīja Lipmana advokāts.

Ja Lipmanam izdosies atgūt akcijas, viņš būs lielākais "Liepājas metalurga" akcionārs ar 35% uzņēmuma akciju. Patlaban viņam pieder vairāk nekā 23% akciju.

Kā vēstīts, grūtībās nonākušā Liepājas metalurga mazākuma akcionārs Kirovs Lipmans iesūdzēja tiesā uzņēmuma vadītāju Sergeju Zaharjinu, kurš viņam jau četrus gadus atsakās atdot valdījumā nodotās akcijas. Tieši akcionāru strīds ir viens no iemesliem, kādēļ valdība atsakās iesaistīties Liepājas metalurga glābšanā. 

Akcijas tika Zaharjinam 2003.gadā tāpēc, ka "Liepājas metalurgam" bija lieli modernizācijas plāni, bet akcionāru sastāvs - ļoti sadrumstalots. Uzņēmēji mutiski vienojušies, ka Lipmans savas akcijas uz laiku nodos Zaharjina valdījumā, lai viņš vienpersoniski varētu tikties ar sadarbības partneriem un kontrolēt visus uzņēmuma attīstības projektus. 2009.gadā, kad modernizācija bija pabeigta, Zaharjins atteicās atdot akcijas īpašniekam.

"Liepājas metalurga" pērn bija 10,3 miljonu latu zaudējumi un šogad 11.aprīlī apturēja ražošanu, kas tagad gan atjaunota, taču skaidrības par tālākajiem plāniem pašlaik nav.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti