Rīta Panorāma

"Latvijas mūzikas lielkoncerts" - mākslinieki izpildīs Raimonda Paula dziesmas

Rīta Panorāma

Taifūns nodarījis plašus postījumus Dienvidkorejā

Lietuvā ar īpašu programmu risinās enerģijas cenu problēmu

Lietuvā ar īpašu programmu risinās enerģijas cenu problēmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lietuvā tiek gatavota vērienīga atbalsta pakete iedzīvotājiem un uzņēmumiem, kuriem problēmas rada straujais enerģijas cenu pieaugums. Vienlaikus tiek domāts par enerģijas taupīšanas pasākumiem.

Parlamenta pārstāvis Mīkols Majausks informēja, ka plānots noteikt elektroenerģijas un gāzes cenu griestus, kā arī segt daļu apkures rēķinu.

Atbalsta paketē iekļauta arī minimālās algas palielināšana par 15–19 % , bet pensijas varētu pieaugt par 10. daļu.  Pieaugs arī ar nodokļiem neapliekamais ienākumu slieksnis un sociālie pabalsti.

Savukārt programmas trešajā un ceturtajā daļā paredzēta palīdzība grūtībās nonākušiem uzņēmumiem un investīcijas zaļajā enerģijā.

Premjerministre Ingrīda Šimonīte jau iepriekš paziņoja, ka kompensācijām privātajiem patērētājiem 2023. gadā atvēlēs apmēram vienu miljardu eiro.

Valdība arī izstrādājusi enerģijas taupīšanas plānu, kas ļautu ieekonomēt apmēram 50 miljonus eiro. Sabiedriskajās telpās apkures "griesti" būs 19 grādi, bet tās atvēsināt varēs ne zemāk par 27 grādiem. Lai samazinātu degvielas patēriņu, atļautais braukšanas ātrums uz automaģistrālēm sešus mēnešus gadā tiks samazināts no 130 līdz 110 kilometriem stundā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti