Grībauskaite brīdina par ekonomiskās krīzes risku Lietuvā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lietuvas bijusī prezidente Daļa Grībauskaite brīdinājusi par iespējamo ekonomisko krīzi valstī. Viņa arī aicināja vairīties no tā dēvētās “helikoptera naudas” dalīšanas.

Pēc prezidenta ikgadējā ziņojuma parlamentam Grībauskaite norādīja, ka nekomentēs Gitana Nausēdas runu. Tomēr, ņemot vērā ģeopolitisko situāciju, viņa vēlētos politiķu retorikā un rīcībā redzēt gatavošanos iespējamajai krīzei.

Eksprezidente norādīja, ka ne šajā runā, ne valdības pārstāvju izteikumos vai politiskajos plānos nav izskanējusi iespēja, ka būs jārēķinās ar ekonomiskās situācijas pasliktināšanos. Viņasprāt, pastāv liela varbūtība, ka globālā ekonomika no stagnācijas pāries uz recesiju, un to varēšot vērot jau šajā rudenī un ziemā.

Tas nozīmējot, ka arī Lietuvā pēc diviem vai trim mēnešiem var sākties ekonomiskā krīze, pauda Grībauskaite.

Viņa uzsvēra, ka, plānojot papildu finansējumu vai pret inflācijas pieaugumu vērstos pasākumus, jāņem vērā globālās ekonomikas palēnināšanās un līdzekļu trūkuma iespēja. Valstij jārūpējas par tiem, kuriem klājas visgrūtāk, nevis par populistisku ekonomikas stimulēšanu. Tā dēvētā “helikoptera nauda” un citi nepamatoti pabalsti bija viens no galvenajiem tik augstas globālās inflācijas iemesliem, vērtēja Grībauskaite.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti