«Liepājas metalurga» grūtības var izjaukt plānus mazināt IIN

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

“Liepājas metalurga” nedienām turpinoties, valstij, iespējams, būs jāatsakās no plāniem nākamgad sākt samazināt iedzīvotāju ienākuma nodokli. Tā uzskata Starptautiskā valūtas fonda (SVF) eksperti, kas pirmdien beidza vizīti Latvijā.

Valdība plāno ienākuma nodokli samazināt par 2% nākamgad un vēl par 2% gadu vēlāk, taču nav izslēgts, ka SVF ekspertos tai nāksies ieklausīties.

“Liepājas metalurga” likstas tika apspriestas arī pirmdien koalīcijas padomes sēdē. Pēc sēdes Finanšu ministrijas valsts sekretāre Sanita Bajāre žurnālistiem sacīja, ka tik liela uzņēmuma kā “Liepājas metalurgs” grūtības jau tagad atspoguļojas iekšzemes kopprodukta izaugsmes datos.

„Es negribētu priekšlaicīgi izdarīt kādus secinājumus, bet viennozīmīgi, ja šī fiskālā ietekme būs, un ieņēmumu samazinājums būs, tad arī būs, protams, jāskatās, kādi ir iespējamie risinājumi,” sacīja Bajāre.

Ņemot vērā neskaidrības uzņēmumā un lielo parādu apjomu - vairāk nekā astoņi miljoni latu - “Latvenergo” pirmdien būtiski ierobežoja elektroenerģijas piegādi “Liepājas metalurgam”. Ar pašreizējā sprieguma jaudu ražošanu nodrošināt vairs nevar, ar to pietiek tikai iekārtu funkcionalitātes uzturēšanai. “Latvenergo” norāda: kad būs saņemti reāli priekšlikumi parādsaistību segšanai, elektroenerģijas piegādi atjaunos pilnībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti