Panorāma

Latvijā šogad laba kartupeļu raža

Panorāma

Ģenerālprokuroru vērtēs vēl divas nedēļas

Lidostā "Rīga" taksometriem jaunas prasības

Licenci taksometru pakalpojumu sniegšanai lidostā «Rīga» pagaidām saņēmusi tikai viena kompānija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Svētdien, 15. septembrī, lidostā “Rīga” spēkā stājusies jauna kārtība taksometriem. Pie atlidošanas termināļa drīkst piebraukt tikai tie taksometri, kas saņēmuši speciālās licences kartītes. Šobrīd tās saņēmuši tikai vienas kompānijas taksometri.

Jaunais taksometru regulējums lidostā “Rīga” ir mēģinājums atsijāt negodīgos šoferus, kuru mērķis ir par braucienu izspiest pēc iespējas lielāku summu no ārzemniekiem. Tagad lidostas speciālajā zonā var iekļūt tikai tie taksometri, kas ir izpildījuši paaugstinātas prasības.

Iebraukt zonā, kurā no lidostas iznāk atlidojušie pasažieri, citiem taksometriem liedz barjera. Tā paceļas tikai tām automašīnām, kurām ir nokārtota licence. Lai tādu saņemtu, pārvadātājam jāvar apkalpot personas ar invaliditāti, jānodrošina taksometri ar 5 – 8 pasažieru sēdvietām un bērnu sēdeklīšiem, kā arī mašīnas nedrīkst būt vecākas par pieciem gadiem. Šobrīd licences kartītes saņēmuši tikai zīmola “Red Cab” taksometri. Kopumā – mazliet vairāk nekā 60 mašīnas. Lidostas pārstāve Laura Karnīte brīdina, ka ar šādu skaitu taksometru “pīķa” stundās varētu nepietikt.

"Vienīgā kompānija, kuras mašīnām šobrīd ir licences, šķiet, ir mobilizējusies, lai pietiekams taksometru skaits būtu pie lidostas, bet tā saucamajās intensīvā lidojuma jeb pīķa stundās, kad mums ielido ļoti daudz pasažieru, aptuvenais skaits taksometru, kas pie lidostas ir vajadzīgs, ir 90 mašīnas. Ja šobrīd ir 60 licences, tas ir drusciņ par maz. Tāpēc mēs esam gatavi gan sniegt palīdzību pasažieriem, ja nepieciešams, gan ir papildus “mikriņi” braucieniem uz centru," teica Karnīte.

“Red Cab” taksometru vadītāji par jauno kārtību ir priecīgi un cer, ka tā sauktie “melnie” taksometri, kas cenšas klientus apkrāpt, no lidostas pazudīs. "Ceram, ka būs labāk, nekā bija. No savas puses, protams, varam garantēt, ka nebūs tādu braucienu par 50 eiro, kā bija ar tiem “šrotiem”. No mūsu puses viss būs “okey”!" stāstīja "Red Cab" taksometra vadītājs Valentīns.

Arī tā dēvētajā “purvā” blakus ilgtermiņa stāvvietām, kur iepriekš milzīgā rindā visdažādākie taksometri gaidīja savu kārtu piebraukšanai pie lidostas, tagad drīkst stāvēt tikai licences saņēmušie taksometri. Taču citur lidostas teritorijā gan kārtība nav mainījusies. Ap stāvvietām klientus gaida virkne dažādu zīmolu taksometru vadītāji, kas kameras priekšā runāt nevēlas, taču dažs atzīst, ka par jaunu kārtību neko nezina. Uz lidostu pasažieri joprojām var izsaukt jebkuru taksometru, arī izmantojot mobilās aplikācijas. Vienīgā atšķirība - izsauktais taksometrs, ja vien tam nav licences kartīte, nedrīkst iebraukt pirmajā brauktuvē pie atlidošanas termināļa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti