Lavandu lauki, latviešu falafels un Montesori centrs – lauku jaunieši piesaka biznesa idejas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šogad konkursā lauku jauniešiem uzņēmējdarbības veicināšanai “Laukiem būt!” pieteicies rekordliels dalībnieku skaits, intervijā Latvijas Radio pastāstīja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) Lauku attīstības nodaļas projekta vadītāja Baiba Gulbe.

Konkursā “Laukiem būt!” šogad iesniegti 63 biznesa plāni, kas piecu gadu laikā ir lielākais projektu skaits. Pērn tie bija 52 darbi. Šogad aktīvākie jaunieši ir no Latgales, lielākais darbu skaits iesniegts Rēzeknē, Preiļos, kā arī aktīvi bijuši liepājnieki.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados arī šoreiz visvairāk darbu iesniegts kategorijā, kas nav saistīta ar lauksaimniecību. Šogad īpaši populāra joma konkursā ir lauku tūrisms, piemēram, saistībā ar lavandu laukiem vai ūdens sporta veidiem.

“Šogad nākušas klāt iepriekš nebijušas idejas, piemēram, Montesori bērnu attīstības centrs, palīdzība jaunajām un topošajām māmiņām no dūlām, viena meitene vēlas gatavot un piedāvāt tirgū latviešu falafelu, tāpat fazānu audzēšana. Tādas interesantas idejas, jaunieši sāk meklēt kaut ko nebijušu,” stāsta Gulbe.

Pašlaik iesniegtie darbi ir nodoti reģionālajai žūrijai, pēc izvērtēšanas būs darbu aizstāvēšanas reģionos. Labākie 15 darbi savā starpā sacentīsies martā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti