«Latvenergo» atjauno samazinātā tarifa likmes uzskaiti mājsaimniecībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

No pirmdienas, 1.aprīļa,  Latvijas energokompānija "Latvenergo" atjauno starta tarifa patēriņa uzskaiti mājsaimniecībām, kas par pirmajām patērētajām 1200 kilovatstundām (kWh) paredz norēķināties pēc samazinātās tarifa likmes jeb starta tarifa, aģentūru BNS informēja "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere.

Visiem mājsaimniecību patēriņa objektiem pirmajām 1200 patērētajām kWh gadā tiek piemērots starta tarifs (populārākā tarifa gadījumā – 0,0818 lati/kWh), savukārt no 1201. kWh – pamata tarifs (0,1065 lati/kWh).

No aprīļa "Latvenergo" paplašinās sociālā atbalsta iespējas ar vairākām iedzīvotāju grupām. "Jau vairākus gadus "Latvenergo" īsteno kampaņu, piešķirot norēķinu kartes sociāli mazaizsargātajiem iedzīvotājiem. Šogad uzņēmums sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību ir pieņēmis lēmumu paplašināt atbalsta saņēmēju loku ar vairākām iedzīvotāju grupām," pavēstīja Bidere.

Pēc viņas teiktā, līdz šim atbalstu 53,7 latu dāvanu kartes veidā savas pašvaldības sociālajā dienestā varēja saņemt daudzbērnu ģimenes (kas nav saņēmušas tarifa kompensāciju 2400 kWh patēriņam), trūcīgās ģimenes ar bērniem, ģimenes, kurās aug bērni invalīdi, kā arī ģimenes ar audžubērniem vai aizbildniecībā esošiem bērniem.

Savukārt no aprīļa pašvaldības sociālajā dienestā atbalstu 53,7 latu elektrības dāvanu kartes veidā varēs saņemt arī maznodrošinātās ģimenes ar bērniem, ģimenes, kurās ir bērni, kas slimo ar celiakiju, ģimenes ar jaundzimušajiem (bērni, kas dzimuši, sākot ar 2013.gadu),Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieku ģimenes, kurās ir bērni, nepilnās ģimenes, kurās zaudēts kāds no apgādniekiem vai viens no vecākiem audzina bērnu viens, un ģimenes ar bērniem, kurās kāds no vecākiem ir invalīds.

Atbalsta kampaņas noteikumi paredz, ka šīs kampaņas ietvaros ģimene var saņemt atbalstu tikai vienu reizi, taču tās daudzbērnu ģimenes, kas saņēmušas dāvanu karti iepriekš, pēc 2013.gada 1.aprīļa varēs to saņemt arī atkārtoti, piebilda Bidere.

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti