Kučinskis: Krimu piedot neesmu gatavs, taču nevar liegt ministriem lobēt Latvijas intereses

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Premjers Māris Kučinskis (ZZS) nevar liegt savas valdības ministriem tikties ar ārvalstu, tostarp Krievijas, amatpersonām, lai lobētu Latvijas un tās uzņēmumu intereses, tomēr tas nenozīmē, ka Latvija piekāpjas Krievijas ārpolitikai un piedod, piemēram, Krimas aneksiju.

To Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" norādīja Kučinskis.

"Krimu, Ukrainu es neesmu [gatavs] tā vienkārši piedot un atdot," uzsvēra valdības vadītājs.

Taču tajā pašā laikā ministri var atbalstīt savas valsts uzņēmumus. Tiesa, to nevajagot darīt slepeni, viņš piebilda, uzreiz gan norādīdams, ka zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) par savu tikšanos ir informējis medijus un nav pamata pārmetumiem. "Nevajadzētu uzreiz to nosodīt," noteica Kučinskis.

Jau vēstīts, ka ar Krievijas vicepremjeru Dvorkoviču pagājušajā nedēļā restorānā netālu no zivju pārstrādes rūpnīcā "Karavela” neformāli tikušies trīs ZZS politiķi – finanšu ministre Reizniece-Ozola, satiksmes ministrs Augulis un zemkopības ministrs Dūklavs. Ārlietu ministrijai bija zināms tikai par Dūklava tikšanos ar Krievijas vicepremjeru.

ZZS ministru tikšanās ar Dvorkoviču apspriesta arī koalīcijas padomes sēdē, taču partija "Vienotība" un Nacionālās apvienības politiķi vēl neguva visas atbildes uz jautājumiem par šo lietu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti