Rīta Panorāma

Daudzviet Ukrainas frontē pozīciju cīņas

Rīta Panorāma

Intervija ar Saeimas deputātu Česlavu Batņu (AS)

Intervija ar ekonomikas ministru Viktoru Valaini

Valainis: Vienojamies par potenciālām investīcijām ūdeņraža lidmašīnu ražošanai Latvijā

Lai veicinātu ekonomikas izaugsmi ir nepieciešama investīciju piesaiste, un, piemēram, šonedēļ esot panākta vienošanās ar uzņēmumu par potenciālām investīcijām, lai Latvijā ražotu ar ūdeņradi darbināmas lidmašīnas, LTV "Rīta panorāmā" pastāstīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (Zaļo un Zemnieku savienība).

"Vakardien parakstījām sadarbības līgumu ar uzņēmumu par potenciālu 1,5 miljardu eiro ieguldīšanu Latvijas ekonomikā, lai ražotu ūdeņraža lidmašīnas Latvijā," atklāja ministrs.

Viņš norādīja, ka šāda vienošanās iespējama, jo Latvija var piedāvāt investoriem tos nosacījumus, ko viņi prasa, piemēram izglītībā, ko var piedāvāt Rīgas Tehniskā universitāte, infrastruktūrā, kur iesaistīta konkrēta pašvaldība.

Valainis klāstīja, ka lielo investīciju piesaistei un ekonomikas izaugsmei nav vienas lielas lietas, kas būtu jāsakārto, bet ir daudzas mazas lietiņas. Viņš pastāstīja, ka drīzumā valdībai iesniegs priekšlikumus birokrātijas mazināšanai būvniecības sektorā, kas izstrādāti sadarbībā ar ārvalstu investoriem un vietējiem attīstītājiem.  

Tāpat plāno atvieglojumus uzņēmumiem, kuriem nepieciešams izveidot lielas jaudas elektrības pieslēgumus, turpināsies darbs ar banku sektoru, lai veicinātu kreditēšanu un konkurenci.

Valainis atzina, ka vēl ir daudz jādara izglītības, uzņēmējdarbības, birokrātijas mazināšanas jomā, lai veicinātu investīcijas tieši Latvijā.

Piemēram, pašlaik viens pasaules mēroga uzņēmums vērtē, vai ieguldīt riepu ražotnē Kurzemē vai Indijā, atklāja Valainis. Un, lai izdarītu izvēli, investori skatās, ko valsts var piedāvāt, piebilda ministrs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti