Panorāma

Latvijas filmu veiksmes pasaulē

Panorāma

Rīgā nevieš skaidrību par atkritumu apsaimniekošanu

33 000 cilvēku nav iesnieguši gada ienākumu deklarāciju

Ienākumu deklarācijas aizvien nav iesnieguši teju 34 000 cilvēku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Gandrīz 34 000 cilvēku vēl arvien nav iesnieguši obligātās gada ienākumu deklarācijas un nav nokārtojuši savas saistības ar valsti. Valsts ieņēmumu dienests (VID) jau vairākkārt izsūtījis daudzus tūkstošus atgādinājumu cilvēkiem, kuriem gada ienākumu deklarācija obligāti jāiesniedz, taču daudzi izvēlas to ignorēt.  

Kopumā gandrīz 33 816 cilvēki valstij ir parādā 2,24 miljonus eiro. 

Gada ienākumu deklarācijas bija jāiesniedz līdz 9.jūnijam, bet tiem iedzīvotājiem, kuriem gada ienākumi pārsniedz 55 000 eiro,-  līdz 1.jūlijam.

Jūnija pirmajās dienās Valsts ieņēmumu dienesta uzgaidāmās zāles bija pārpildītas. Taču VID vairākkārtēji aicinājumi pildīt savas saistības pret valsti tomēr nav devuši gaidītos rezultātus.

“Mēs esam sākuši jaunu apzināšanas kārtu un atkal sūtām cilvēkiem šos atgādinājumus, kuri to nav izdarījuši, jo ātrāk šo deklarāciju iesniegs, jo ātrāk viņi būs pārliecināti par to, cik liela ir šī summa, kas viņiem jāpiemaksā. Ir jāņem vērā arī tas, ka šo summu var samazināt – ja ir attaisnotie izdevumi, tos noteikti var likt klāt deklarācijai, tad tā summa būs mazāka,” atgādināja Valsts ieņēmumu dienesta pārstāve Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa.

90% iedzīvotāju, kuriem bija izveidojusies nodokļu pārmaksa, valsts jau gandrīz visu pienākošos summu atdevusi.

730 000 iedzīvotāju atmaksāti 135 miljoni eiro.

Tiem, kas valstij palikuši parādā un izliekas to nezinām, tomēr nāksies savas saistības pildīt, norādīja Valsts ieņēmumu dienestā.

“Ja nesamaksās, tad visdrīzākais, ka tālāk būs piedziņas darbības.

Šogad VID nevienu nesodīs, nekādi tādi pasākumi netiks veikti, bet nākotnē ar šīm sekām diemžēl ir jārēķinās, tāpēc vajadzētu tās deklarācijas iesniegt,” sacīja Augstkalne-Jaunbērziņa.

KONTEKSTS:

  Vasaras sākumā plašu rezonansi sabiedrībā izraisīja fakts, ka izmainītās nodokļu sistēmas dēļ daudzi iedzīvotāji bija palikuši parādā valstij.     Pēc nodokļu reformas iedzīvotājiem izveidojās nodokļu starpība saistībā ar diferencētā neapliekamā minimuma piemērošanu vai progresīvās nodokļa likmes dēļ.  

No visām Valsts ieņēmumu dienestā (VID) līdz 16.jūnijam iesniegtajām gada ienākumu deklarācijām par 2018.gadu nodokļa parāds ir izveidojies 167 538 deklarāciju iesniedzējiem jeb 19,1%, un kopējā nodokļu parāda summa ir 39,5 miljoni eiro.

Plašāka informācija un pamācības, kā iesniegt gada ienākumu deklarāciju, pieejamas VID tīmekļvietnē "www.vid.gov.lv" sadaļā "Gada ienākumu deklarācija 2018".   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti