Ieilgstot streikam naftas pārstrādes rūpnīcās, Franciju piemeklējis degvielas deficīts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Francijas iedzīvotājiem pēdējo dienu laikā nākas papūlēties cītīgāk, lai piepildītu savu automašīnu degvielas tvertnes. Tas tādēļ, ka streiki valsts lielākajās naftas pārstrādes rūpnīcās ir ieilguši un trešdaļā valsts degvielas uzpildes staciju trūkst degvielas, vēsta aģentūra "Bloomberg".

Naftas pārstrādes uzņēmums "Exxon Mobil" sācis sarunas ar arodbiedrībām par algām, cenšoties izbeigt streiku savās Francijas naftas pārstrādes rūpnīcās.

Tikmēr konkurējošais uzņēmums "TotalEnergies", kura rūpnīcas arī skāris streiks, piedāvāja sākt ikgadējās sarunas par algām ātrāk, proti, jau šomēnes, taču tikai tad, ja arodbiedrības izbeigs streiku.

Prezidenta Emanuela Makrona valdība un uzņēmumi ir pakļauti spiedienam, lai izbeigtu radušos strupceļu, kura dēļ aptuveni 30% degvielas uzpildes staciju valstī pietrūkst vismaz viena veida degvielas. Vissmagāk cietis Parīzes reģions un Francijas ziemeļi.

Francijas valdība izdara spiedienu gan uz arodbiedrībām, gan uz uzņēmumu vadību, lai tās sāktu sarunas. Francija nedēļas nogalē ir atvērusi noliktavas, izmantojusi stratēģiskās rezerves un palielinājusi importu, kam šonedēļ vajadzētu atvieglot situāciju. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti