Rīta Panorāma

Arī pandēmijas laikā producē kino un mākslas pasākumus

Rīta Panorāma

Intervija ar Jevgēņiju Kalēju

Skype intervija ar Sarmīti Karlsoni

«Ideju kausa» konkursantiem LIAA piedāvās apmācības par finanšu plānošanu un mārketingu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) ceturtdien, 6. augustā, Rīgas Valsts 3. ģimnāzijā atklās inovatīvo biznesa ideju konkursu "Ideju kauss", kas notiek jau 12. reizi. Tā mērķis ir sekmēt jaunu uzņēmumu dibināšanu, jaunu produktu un pakalpojumu attīstību.

LIAA pārstāve Sarmīte Karlsone
00:00 / 00:47
Lejuplādēt
Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems 3000-7000 eiro naudas balvas ideju attīstīšanai. Konkursā var piedalīties ikviens, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu un ir gatavs pārbaudīt savu biznesa ideju. "Ideju kausam” varēs pieteikties līdz 6. septembrim.

Kā norādīja LIAA Inovāciju motivācijas programmas vadītāja Sarmīte Karlsone, lielākās iespējas ir inovatīvām, tehnoloģiski ietilpīgām idejām, taču gaidīts tiek ikviens pieteikums. LIAA veikusi arī pētījumu par šķēršļiem uzņēmējdarbības sākšanai.

"Parasti no uzņēmējdarbības attur dažādas bailes: nesaprast, kā sastādīt finanšu plānu, bailes izgāzties.

Konkursa atklāšanā mēs vēlamies prezentēt būtiskākos aizspriedumus pret uzņēmējdarbību un mēģināsim paskaidrot, kā konkurss varētu palīdzēt. Jo šis nav tikai biznesa ideju konkurss, bet arī iespēja attīstīt savu ideju. Pārvarot pirmo kārtu, mēs piedāvājam sešus "Biznesa ABC" vebinārus, kuros ļoti augsta līmeņa speciālisti palīdzēs sastādīt finanšu plānu, izstāstīs par mārketingu, palīdzēs noslīpēt ideju un beigās iegūt tiešām solīdu biznesa prezentāciju," stāstīja Karlsone.

LIAA un sadarbības partneru veiktais pētījums norāda uz piesardzīgu attieksmi saistībā ar biznesa uzsākšanu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" informēja Karlsone. 32% iedzīvotāju uztrauc izgāšanās risks. Svarīgs aspekts ir neparedzamie ienākumi – tas uztrauc 28% respondentu.

Kopumā nerealizētas biznesa idejas ir 42% Latvijas sabiedrības. Katra trešā sieviete domā par biznesu, bet vīriešu vidū nerealizētas biznesa idejas ir aptuveni pusei. Viena trešā daļa sapņo par savu biznesu, visvairāk cilvēki vecumā no 18 līdz 39 gadiem, atklāja Karlsone.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti